Verslag 2 juni: TGG – Nooit Gedacht 0 – 4

Degradatie TGG na verlies in nacompetitie duel.

Tgg is vanavond na 1 jaar helaas weer gedegradeerd naar de derde klasse . Een afgetekende 0-4 nederlaag tegen Nooit Gedacht betekende het einde van het verblijf in de tweede klasse. Een uiteindelijk , in alle opzichten, moeilijk seizoen heeft er toe geleidt dat het elftal te weinig heeft kunnen brengen om zich te handhaven. De nodige , langdurige blessures en schorsingen in combinatie met enkele jongens die halverwege stopten bleken gaande weg het seizoen niet meer op te vangen. Ondanks dat we weken fantastisch geholpen zijn door de jongens van het tweede elftal!( waarvoor dank mannen). Zo komt er ook een einde aan het succesvolle tijdperk van trainer Marc v Delft en Gerard Burg bij TGG. De afgelopen vijf jaar hebben zij geweldig werk geleverd en is een groot woord van dank richting deze heren op zijn plaats en wensen wij hen veel succes volgens jaar in Nuland. Daarnaast zijn er enkele jongens die volgend jaar hun geluk elders gaan beproeven. De selectie is inmiddels met enkele nieuwe jongens aangevuld en krijgt na de zomer in de persoon van Ricardo Aguado een nieuwe trainer.
Voor nu wens ik iedereen verder een fijne zomer en vakantie toe en zie ik eenieder aan het begin van het nieuwe seizoen graag weer terug langs de lijn!

Forza TGG

Door: Hans van Zeelst

Verslag 27 mei: TGG – Heeswijk 3 – 0

Tgg pakt laatste strohalm tegen vv Heeswijk 3-0(3-0).

Tgg heeft in de laatste competitie wedstrijd vanmiddag de laatste strohalm gepakt om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Thuis tegen vv Heeswijk werd het 3-0. Hierdoor gaan de mannen van scheidend coach Marc v Delft aan het toetje beginnen wat nacompetitie heet.
Op een warm en zonnig sportpark de Donken was het Tgg wat van begin af aan het initiatief had zonder dat het echt tot doelkansen kwam. Heeswijk werd een enkele keer gevaarlijk met een kopbal vanuit een corner of voorzet vd flanken.Na de ingelaste drinkpauze was een prima aanval over rechts de aanleiding voor de 1-0. Kevin trok de bal prima voor en Raoul schoot richting het doel. De Heeswijks keeper kreeg niet onder controle en in de rebound stond Robin op de juiste plaats om de 1-0 binnen te schieten.Niet veel later gaf Kay een prima steekbal op Bas in de zestien. Bas omspeelde de keeper en schoot de 2-0 binnen. Kort voor rust werd het zelfs 3-0. Een aanval over diverse schijven kwam buiten de zestien bij Marciano die de bal op doel schoot.Bas die kort voor keeper stond verschalkte de doelman met een mooi hakballetje en bracht de 3-0 ruststand op het bord. De tweede helft had weinig meer om het lijf. Heeswijk vond het wel best en Tgg , dat inmiddels vernomen had dat Margriet thuis ruimschoots achterstond, speelde de wedstrijd beheerst uit. Vandaag heeft iedereen weer een hecht tgg gezien wat met deze inzet met vlagen zelfs goed speelt. Tel daar bij op dat ook vandaag weer enkele jongens van het tweede een prima wedstrijd afleverde! As zaterdag ( 18:00 uur) begint de nacompetitie met een thuiswedstrijd tegen Nooit Gedacht uit Geffen.
Tijdens het 70 jarige feestweekend van de club zou een overwinning natuurlijk uitermate welkom zijn.
Ik hoop op massale steun van iedereen.

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

Verslag 20 mei: ERP – TGG 5 – 0

Genadeloos verlies TGG bij vv Erp 5-0.

Tgg heeft zijn een na laatste wedstrijd fors verloren in en tegen Erp. Gedurende de hele wedstrijd was de thuisploeg de baas en schiep zich de ene na de andere kans. Dat de uitslag uiteindelijk “slechts” 5-0 was kwam omdat de thuisploeg slecht met alle kansen omging.Tgg stelde daar gedurende de hele wedstrijd niets tegenover al zijn de vele afwezigen door blessures en schorsingen wel een klein excuses. Volgende week krijgen we nog een kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen als Heeswijk op bezoek komt. In principe zal Tgg die wedstrijd moeten winnen en mag Margiet dat in ieder geval niet doen. Bij een gelijkspel zal ook rechtstreekse degradatie zo goed als zeker een feit zijn.
Tot volgende week.

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

Verslag 13 mei: SSS’18 – TGG  2 – 0

TGG verliest opnieuw 2-0 in Overloon.

Tgg heeft vanmiddag op nieuw geen punten weten te halen tegen SSS’18 in Overloon. De thuisploeg was over de hele wedstrijd de betere en won daardoor verdiend.
Er zal in de komende 2 wedstrijden in ieder geval 1 punt meer behaald moeten worden om minimaal gelijk met Margriet te komen waarbij ook het doelsaldo nog een rol kan gaan spelen, de Ossenaren hebben daarin een voordeel van 4 doelpunten tov Tgg. Komende zondag gaan we op bezoek bij vv Erp wat ook nog strijdt om nacompetitie te ontlopen!
We blijven met z’n allen strijden en hebben daarbij de inzet en steun van iedereen hard nodig.

Tot volgende week allemaal!

Forza TGG

Door: Hans van Zeelst

Verslag 10 mei: TGG – Erp 1 – 1

TGG laat in blessuretijd winst glippen 1-1!

Tgg is er helaas niet in geslaagd om de 3 punten in eigen huis te houden tegen Erp. In blessure tijd kwamen de gasten alsnog langszij. In misschien wel de laatste theoretische kans om aan nacompetitie te ontkomen moesten de mannen van Marc v Delft winnen. Tgg begon voortvarend en kwam na 7 minuten op schitterende wijze op een 1-0 voorsprong. Een prachtige diagonale pass van Roel werd op nog mooiere wijze in een keer tot doelpunt gepromoveerd door Raoul 1-0! Erp stelde daar niet heel veel tegenover in de eerst helft . Na de rust kregen de gasten iets meer grip door wat fysieker de strijd aan te gaan. Omdat Tgg diep in de tweede helft verzuimde om een uitgelezen kans op 2-0 te verzilveren bleven onze gasten in leven. In de 3e minuut vd blessuretijd kwam Erp op 1-1. De teleurstelling was groot bij Tgg maar had zo niet nog groter kunnen zijn omdat de gasten ook nog hierna een grote kans op de 1-2 onbenut lieten. Uiteindelijk was de 1-1 over de hele wedstrijd een terechte afspiegeling . Tgg zal nu de komende 3 wedstrijden moeten proberen om Margriet, dat eveneens gelijk speelde, in te halen om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Een hele opgave maar met dezelfde inzet en vechtlust van vandaag is dat mogelijk. Zondag as ( op Moederdag) gaan we op bezoek bij SSS’18 in Overloon. Graag tot dan allemaal!

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

Verslag  april: TGG – WSC 0 – 0

TGG vecht zich naar gelijkspel tegen WSC 0-0.

TGG heeft vanmiddag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen WSC uit Waalwijk. In een weinig enerverende wedstrijd bleef een hard werkend TGG relatief makkelijk overeind.Het elftal van van coach Marc v Delft was zelfs op diverse plaatsen aangevuld met spelers van het tweede elftal. Ook deze spelers leverde een prima pot af , waarvoor wederom dank. Aanvallend kon TGG helaas weinig kansen creëren waardoor er uiteindelijk een 0-0 eindstand op het scorebord stond. Omdat de wedstrijd van Magriet tegen BVV afgelast werd is het gaatje met de nummer laatst inmiddels 2 punten. Aankomende zondag is misschien wel de belangrijkste wedstrijd vh seizoen om in ieder geval rechtstreekse degradatie te ontlopen als de nummer laatst, Magriet uit Oss ,op bezoek komt. Als het team dan wederom dezelfde instelling en werklust aan de dag legt zou het voor een goed resultaat in staat moeten zijn. Ik zie u graag volgende week zondag allemaal om onze jongens aan te moedigen!

Forza TGG

Door: Hans van Zeelst

Verslag 15 april: TGG – Helvoirt 0 – 4

Tgg kansloos onderuit tegen Helvoirt 0-4!

Tgg heeft vanmiddag kansloos thuis verloren van Helvoirt. Nadat het met de rust al tegen een 0-3 achterstand aan keek bleef de schade na de rust enigszins beperkt tot 1 tegengoal . Hierdoor stond er na 90 minuten een afgetekende 0-4 op het scorebord. De thuisploeg kon daar eigenlijk gedurende de hele wedstrijd weinig tegenover stellen.Met nog 7 wedstrijden voor de boeg lijkt de voorlopige strijd om rechtstreekse degradatie te ontlopen te gaan tussen Tgg en het Osse Margriet. Venhorst en Erp hebben inmiddels een gaatje geslagen van respectievelijk 4 en 5 punten met onze groen witten. Om de negatieve spiraal waar we nu in zitten te doorbreken zal iedereen met 100% overtuiging en geloof in zichzelf moeten strijden. Het zou toch vreselijk jammer zijn als we juist in het jubileum jaar roemloos na 1 jaar al afscheid zouden moeten nemen van de 2e klasse!
Ik reken namens alles en iedereen op alle inzet!
Tot volgende week als Prinses Irene op sportpark de Donk onze volgende tegenstander is.

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

Verslag 8 april: Volharding – TGG 3 – 1

Opnieuw verlies voor Tgg!

Tgg is na de nederlaag van afgelopen donderdagavond vanmiddag opnieuw tegen een nederlaag aan gelopen.Op een zonovergoten sportpark nam Volharding vanaf het begin een licht overwicht zonder dat men echt gevaarlijk werd. De eerste grote kans was gelijk een levensgrote voor Tgg maar Nicky , die de bal van Jeffrey ontving, kreeg de bal oog in oog met de keeper van Volharding niet tussen de palen.In de tegenaanval scoorde de thuisclub wel. 1-0. Tgg bleef rustig en probeerde met verzorgd spel bij de goal vd tegenstander te komen. Geholpen door een verdediger van Volharding kwam Tgg 5 minuten voor rust op gelijke hoogte toen deze een op het oog ongevaarlijke vrije trap achter zijn eigen goalie kopte 1-1. In de laatste seconde vd eerste helft kopte een geheel vrij staande speler de thuisploeg naar een 2-1 ruststand. Na de thee liet Tgg een ongeïnspireerde indruk zien waarbij het blij mocht zijn dat de tegenstander alleen 5 minuten na de rust nog scoorde. Het geloof en met name de beleving was ver te zoeken en was zelfs Tgg onwaardig. Enig positief lichtpuntje van vanmiddag was de rentree van Toufik die na maandenlang blessureleed weer zijn eerste minuten maakte en dit bijna met de 3-2 bekroonde. Helaas ging zijn kopbal rakelings langs.De ranglijst leert dat er inmiddels een klein gaatje onstaan is tussen Tgg en Venhorst en Erp die beide vanmiddag hun wedstrijden wel wonnen. As donderdagavond gaan we de laatste 20 minuten in Waalwijk tegen WSC uitspelen waarbij we gaan proberen om de 1-0 achterstand nog weg te werken om vervolgens zondag as thuis de volgende finale met Helvoirt aan te gaan.
Graag iedereen weer tot donderdag en zondag

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

Verslag 5 april: Venhorst – TGG 1 – 0

TGG diep in blessuretijd ten onder in Venhorst 1-0!

Tgg heeft de goede wedstrijd tegen BVV van afgelopen zondag helaas geen vervolg kunnen geven. In en tegen Venhorst moest de ploeg van Marc v Delft diep in blessuretijd de enige treffer van de avond incasseren.Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht in de eerst helft totdat Roy werkelijk in de laatste seconde vd eerste helft na een overtreding een gele kaart kreeg en deze direct gevolgd zag met z’n tweede na commentaar op de scheidsrechter! Direct floot de scheids voor de rust waarna het na de thee 11 tegen 10 werd. Tgg hield vervolgens goed stand omdat de thuisploeg zonder weinig overleg speelde en vaak verkeerde keuzes maakte. Daarnaast speelde Jeffrey en Kevin de Jong achterin een prima wedstrijd. Ook de overige jongens van het tweede( Maurino en Ismael) vielen goed in!Even leek Tgg alsnog met de 3 punten aan de haal te gaan toen 3 minuten voor tijd Ismael goed doorzette en de bal voorgaf.De bal belandde door de benen van een verdediger van Venhorst bij Bas maar zijn inzet werd in een uiterste poging door een verdediger vd lijn gehaald. 4 minuten in blessure tijd liet de scheidsrechter een overtreding op Jeffrey onbestraft en kon Venhorst de bal voor de laatste keer voorgooien waar een vrijstaande speler van Venhorst het vonnis voltrok voor Tgg. Diep teleurgesteld vielen de spelers op de grond en floot de scheidsrechter , ondanks de protesten, af voor de wedstrijd.Een hele zure nederlaag die helaas door omstandigheden onnodig was geweest. We zullen ons allemaal weer op moeten laden voor de volgende horde as zondag tegen Volharding. Ik reken wederom op eenieder steun !!Tot zondag .

Forza Tgg!

Door: Hans van Zeelst

Verslag 1 april: TGG – BVV 3 – 0

Collectief sterk TGG klopt BVV in stadsderby 3-0!

Tgg heeft vanmiddag een mooie overwinning geboekt op stadsgenoot Bvv.Na de rust toonde TGG wel degelijk aan dat het makkelijk in de tweede klasse mee kan. Eerder dit seizoen verloor Tgg van Bvv daar waar het toen ook al met vlagen liet zien niks minder te zijn dan de opponent van vanmiddag.Op een goed gevuld sportpark de Donken was het aanvankelijk Bvv dat het beste vh spel had en kreeg het in de eerste helft 2 grote kansen maar iedere keer wist de wederom prima keepende Coen redding te brengen. Daar stond alleen een prachtige aanval van Tgg tegenover waarbij Steven , na een prima pass van Raoul, helaas de paal raakte. Na de rust kwam Tgg al na 1 minuut op 1-0. Terwijl nog niet iedereen weer langs de lijn stond nam Ghalid aan de zijkant van het veld een vrije trap die tot ieders verbazing boven in de verre hoek belandde.1-0. Niet veel later kwam Tgg er razend snel uit en bediende Ghalid met een prima pass Bas die de bal onhoudbaar achter de goalie van Bvv schoot.2-0.Bvv drong nog wel aan maar had gewoonweg niet de overtuiging om echt tot daden te komen.Nadat Bvv 10 minuten voor tijd met 10 man verder moest, na een grove overtreding op Steven,was het verzet geheel gebroken en mocht Raoul in de 90e minuut na een pass van Bas de 3-0 aantekenen.Meteen daarna floot de scheidsrechter af en had Tgg een hele belangrijke zege geboekt in de strijd tegen degradatie. Een overwinning waarbij het collectief maar weer eens bewees hoe belangrijk dat is. Zonder iemand tekort te doen was Roy vandaag weer van grote waarde!Aanstaande donderdagavond volgt om 18.30 u de volgende horde in en tegen Venhorst.Een volgende finale waar we , na vanmiddag, vol goede moed naar toe gaan. Graag iedereen tot dan.

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

Verslag 25 maart: Rhode – TGG 5 – 3

TGG verliest bij koploper Rhode 5-3.

TGG heeft vanmiddag tegen Rhode opnieuw een nederlaag geleden. Voordat iedereen goed en wel een plaatsje langs het prachtige complex gevonden had stond Rhode al op een 1-0 voorsprong. Helaas volgde na 25 minuten ook al de 2-0 nadat een speler helemaal vrij bij de 2e paal na een corner binnen kon schieten. Niet veel later gaf de scheidsrechter een makkelijk gegeven strafschop nadat er een lichte overtreding gezien werd in een normaal duel wat bovendien buiten de 16 meter plaatsvond. De thuisploeg pakte dit kadootje vervolgens gretig uit zodat er na ruim een half uur 3-0 op het scorebord stond! TGG voetbalde alles behalve slecht en had zelf het betere van het veldspel zonder tot grote kansen te komen. Kort voor rust kreeg TGG een penalty nadat een speler van Rhode de bal in de eigen zestien onreglementair met de arm beroerde. Bas scoorde en zorgde voor een 3-1 ruststand. Na de rust kwam TGG gelijk vol goede moed uit de startblokken en kreeg zelfs al na 3 minuten opnieuw een penalty. Helaas schoot Bas de bal recht op het lichaam vd keeper. Toen Kevin v Zijl na een paar minuten voor de 3-2 zorgde gloorde er enige hoop bij de groen witte. Dit bleek niet veel later slechts ijdele hoop want de thuisploeg zette een tandje bij en liep vervolgens weg naar 5-2. Ricardo mocht voor de statistieken kort voor het einde de 5-3 binnen schieten. Zo werd er dus opnieuw verloren daar waar dat , zeker achteraf gezien, niet nodig zou zijn geweest. Omdat directe concurrent Venhorst haar wedstrijd wel wist te winnen staat TGG nu laatste. De komende 11 wedstrijden + 1 uit te spelen duel zal iedereen zich iedere wedstrijd voor 200% moeten geven om zodoende niet in het jubileum jaar direct terug te degraderen naar de 3e klasse. Op karakter en inzet zal er vanaf nu vol gas gegeven moeten worden.
Volgende week dient in de stadsderby tegen BVV de volgende finale zich aan! Ik reken op ieders inzet en steun.

Forza TGG

Door: Hans van Zeelst

Verslag 11 maart: EVVC – TGG 5 – 0

TGG genadeloos onderuit in Vinkel 5-0!

Tgg heeft zich vanmiddag Op beschamende wijze te kijk laten zetten. In Vinkel was er vanaf minuut 1 totaal geen beleving en inzet.Na 45 minuten stond het al 3-0 en na rust maakte EVVC er nog 2 waardoor het uiteindelijk 5-0 werd. TGG heeft daar werkelijk in 90 minuten niets tegenover gezet. Inspiratieloos en zonder enige wil om te winnen werd niet alleen de technische staf maar ook de trouwe supporters in de kou gezet. Door de winst van Venhorst hebben we nog maar 1 punt meer dan de rode lantaarndrager.Volgende week zal er tegen Magriet thuis hopelijk een ander TGG te zien zijn! Niemand zal zich , na de manier van vanmiddag waarop werd verloren, prettig voelen.
Tot volgende week allemaal!

Forza TGG

Door: Hans van Zeelst

 • Verslag 18 februari: Heeswijk – TGG 4 – 1

TGG kansloos ten onder in Heeswijk 4-1.

TGG weet na 4 overwinningen op rij weer wat verliezen is. In en tegen Heeswijk werd er verdiend met 4-1 verloren. Door de afwezigheid van Roy(ziek),Ricardo( nog niet hersteld) en de niet fitte Marciano moest coach Marc v Delft improviseren met zijn basisopstelling .Al vanaf het begin vd wedstrijd bleek Heeswijk feller en agressiever dan onze mannen. De eerste waarschuwing kwam na 7 minuten toen Coen nog net een hand tegen een schot kreeg wat via de lat terug in het veld kwam.TGG wist daar eigenlijk niets tegenover te stellen. Omdat ook de leidsman van vanmiddag alleen spelers van TGG bestrafte met kaarten kwamen de groen witte geen enkel moment in de wedstrijd. Toch leek TGG de rust met 0-0 in te gaan totdat een diepe bal de spits van Heeswijk in buitenspel positie bereikte en deze binnenschoot 1-0. Het resolute vlagsignaal van Jan te spijt! Omdat we na rust binnen 5 minuten ook de 2-0 tegen kregen was het verzet, voor zover er sprake van was vanmiddag , gebroken . Toen na 60 minuten na een misverstand ook nog de 3-0 viel was het helemaal over en uit. Tot overmaat van ramp kregen we nog een penalty tegen die Coen prima redde en moesten we niet veel later zelfs met 10 man verder. Even later viel de 4-0 waarna Marciano net voor de tijd de eer redde na een goede voorzet van Ismael.
We hebben vanmiddag als elftal te weinig gebracht, iets wat volgende week beter moet als we bij Venhorst op bezoek gaan. We hebben weer een hele week om ons optimaal voor te bereiden.

Forza TGG

Door: Hans van Zeelst

 • Verslag 4 februari: TGG – Emplina 1 – 0

Karaktervolle overwinning TGG in derby! 1-0

Karaktervolle overwinning TGG in derby! 1-0
Tgg heeft vanmiddag zijn 2e overwinning in 2018 en zijn 4 e opeenvolgende overwinning geboekt tegen buurman Emplina.
Nadat tgg in de eerste wedstrijd van het seizoen nog finaal van de mat gespeeld werd bij Emplina toonde TGG vanmiddag wederom aan aan volwassenheid gewonnen te hebben. In een niet al te beste wedstrijd van beide teams werd er op karakter 3 punten bijgeschreven. Een doelpunt in de 16e minuut van Ghalid , na een beaty van een pass van Kevin v Zijl op Kay ) bleek na ruim 90 minuten voldoende voor de 4e overwinning op rij. Tegenstander Emplina werd , na een te korte terugspeelbal , slechts 1 keer echt gevaarlijk in de 1 e helft. Na de rust hadden de gastheren het meeste balbezit maar miste gewoonweg de overtuiging om echt iets uit te richten. En als er dan al enig gevaar gesticht werd was daar vanmiddag wederom Coen die een prima wedstrijd keepte. Tgg beperkte zich gegroepeerd tot verdedigen en kwam er sporadisch gevaarlijk uit. Helaas zag de scheidsrechter in de 75e minuut niets in een 100% overtreding op Raoul( die de geblesseerd uitgevallen Ricardo verving) anders had TGG de wedstrijd misschien al eerder kunnen beslissen. Niemand die daar na de wedstrijd nog om maalde.Een zege die ons ineens in de grote middenmoot laat aansluiten en onze koppositie in de 2e periode zelfs iets verstevigde! Als we op deze manier blijven knokken als team kunnen we vriend en vijand nog wel eens gaan verassen. Komend weekend gaan we genieten van de carnaval, en sommige van de trouwe supporters van vakantie , om vervolgens de week erop naar Heeswijk af te reizen. Ik verwacht ook daar weer een grote groep TGG’ers om onze jongens aan te moedigen.

Forza Tgg

Door: Hans van Zeelst

 • Verslag 28 januari: Helvoirt – TGG 1 – 2

TGG begint nieuwe jaar met verdiende zege op Helvoirt(1-2).

TGG heeft haar eerste wedstrijd van 2018 gelijk in winst omgezet. De ploeg van scheidend trainer Marc van Delft boog een 1-0 achterstand na rust binnen 4 minuten om in een 1-2 overwinning. In de eerste 45 minuten was TGG nauwelijks gevaarlijk en kwam het zelfs na een ongelukkige uittrap van Coen op 1-0 achter. Daar stond slechts 1 kans van Ricardo tegenover die de Helvoirtse doelman op z’n weg vond na een vrije trap. Meteen na de rust boog TGG de wedstrijd 180 graden om. Het was Bas die 1 minuut na rust 3 verdedigers voorbij slalomde en met een bekeken steekbal Kay een niet te missen kans gaf. Kay schoof de bal prima in de lange hoek 1-1. Twee minuten later waren de rollen omgedraaid. Kay kapte zijn tegenstander in de zestien moeiteloos uit en gaf de bal bij de tweede paal waar Bas op de goeie plek stond om de 1-2 binnen te schuiven. Niet veel later was het bijna 1-3 na een kopbal van Bas maar helaas werd de bal van de lijn gehaald. Helvoirt was de kluts kwijt en hanteerde alleen nog de lange bal waar onze verdediging weinig moeite mee had. Helaas was het de scheidsrechter die 10 minuten voor tijd een belachelijke penalty aan de thuisploeg gaf. Dit buitenkansje werd ( terecht) en schitterend door Coen uit de hoek gedoken. Heerlijk dat onze Coen hiermee zijn foutje uit de 1e helft zo goed maakte! Vervolgens liet de matig fluitende scheidsrechter 6 minuten door spelen en gaf zelfs ver in blessure tijd een vrije trap net buiten de zestien aan Helvoirt. Maar ook deze bal rammelde Coen op fantastische wijze uit zijn doel. Kort hierna blies de leidsman eindelijk af en vierde TGG een hele belangrijke overwinning. Zowel in de reguliere stand als in de periode tellen we weer helemaal mee!!! Op naar volgende week als Emplina op bezoek komt. Een tegenstander waar we nog wat tegen recht te zetten hebben. Tot volgende week allemaal.

Forza TGG!

Door: Hans van Zeelst

 • Verslag 3 december: Prinses Irene – TGG 0 – 1TGG pakt in extremis 2e driepunter!Tgg heeft vanmiddag in de blessuretijd de volle buit gepakt in de uitwedstrijd bij Prinses Irene in Nistelrode.(0-1)
  De wedstrijd die onder winterse omstandigheden afgewerkt werd stond onder leiding van dezelfde scheidsrechter die ons enkele weken geleden floot tijdens de uitwedstrijd bij WSC.
  De leidsman zal na vanmiddag ongetwijfeld een andere mening hebben over TGG als ook de schrijver van de website van Prinses Irene voorafgaand aan de wedstrijd schreef over de equipe van Marc!
  Als een hecht team begon TGG gecontroleerd aan de lastige uitwedstrijd .
  Na 10 minuten ontving Steven de bal buiten de zestien en besloot vanaf 20 meter uit te halen.
  De bal belandde op de paal en helaas schoot hij de rebound net niet beheerst genoeg in het vijandelijke doel.
  De gast heren kregen 2 minuten later een enorme kans om op voorsprong te komen. De eerst helft bracht verder niet veel hoogte punten meer.
  Prinses Irene had het iets betere van het spel en TGG controleerde onder aanvoering van het uitstekende spelende centrale duo Kevin en Henri.
  Helaas zag de scheidsrechter voor rust geen penalty in de situatie waarin Ricardo letterlijk door de keeper tegen de grond geduwd werd in de zestien.
  Na de rust probeerde Prinses Irene geforceerd aan te dringen maar TGG bleef zonder al te veel moeite overeind.
  In een spaarzame goede aanval van de thuisclub moest Coen een keer handelend optreden en deed dit door een katachtige redding te verrichten.
  TGG loerde op een uitval. Toen 5 minuten voor tijd de centrale verdediger de doorgebroken Johnny neerhaalde kon deze terecht met rood gaan douchen. Iedereen dacht vervolgens aan een punt voor beide elftallen maar de keeper van de gastheren werkte in blessure tijd een bal slecht weg die vervolgens van 40 meter direct op schitterende wijze over de keeper in het lege doel geschoten werd dor Omar.
  Iedereen aan TGG zijde ontplofte van vreugde!Vervolgens floot de scheidsrechter 1 minuut later af en behaalde TGG , misschien wel , een gestolen overwinning maar niemand die daar na maalde.
  Een geweldige teamprestatie waarin echt iedereen als een team gevochten heeft. De komende week gaan we op bezoek bij Heeswijk.
  Als we met z’n allen op deze manier blijven knokken gaan we nog veel punten pakken. Tot volgende week allemaal.
  Forza TGGDoor: Hans van Zeelst
 • Verslag 26 november: TGG – SSS’18 2 – 1Eerste driepunter voor TGG 1!Het is tgg gisteren gelukt om de felbegeerde eerste overwinning van het seizoen te behalen.
  De laatste weken wilde het om diverse redenen maar niet lukken maar gisteren was het dan zover.
  Het stugge SSS’18 moest uiteindelijk verdiend met 2-1 buigen.
  Tgg kwam erg goed uit de start blokken en de sterk spelende Kay haalde na een mooie passeer beweging verwoestend uit in de verre hoek.(1-0) Tgg bleef goed combineren en er volgde een aardige eerste helft waarbij onze gasten slechts een keer echt gevaarlijk werden.
  Na de rust zette Kay een prachtige aanval samen met Steven op die uiteindelijk door Bas binnen geschoten werd.
  Deze 2-0 voorsprong was op dat moment dik verdiend.
  Helaas wisten we enkele kansen die daarop volgden niet om te zetten in doelpunten om de wedstrijd definitief op slot te gooien! Onze tegenstander probeerde met lange ballen nog iets te forceren maar steeds stond Coen op de goede plek.
  Helaas maakte SSS in de blessure tijd alsnog de aansluitingstreffer en omdat de scheidsrechter nog steeds niet wilde affluiten zaten de meeste tgg’ers langs de lijn toch nog even met de billen bij elkaar.
  In de allerlaatste seconde leek het erop dat ons hetzelfde scenario zou over komen als thuis tegen Venhorst naar uitblinker Coen ranselde een , op het oog rake kopbal , als een tijger uit de goal. Meteen daarna floot de scheidsrechter tot ieders opluchting af en pakte TGG voor het eerst in de geschiedenis een overwinning in de 2e klasse!
  Aan iedereen een groot compliment vanwege de geweldige vechtlust en inzet. Deze overwinning smaakt naar meer. Volgende week op bezoek bij het hoog geplaatste Prinses Irene.
  Alle support is welkom voor onze jongens. Forza TGG
  Door: Hans van Zeelst
 • Verslag 22 oktober : TGG – Rhode 1-3…MET 10 MAN MINDER.TGG deed goed mee ondanks de vele afwezige en geschorsten kwamen ze na een mooie aanval over een paar schijven vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong door een goal van Bas van Zeelst.
  Daarna liep TGG wat naar achteren te voetballen maar er was nog weinig te duchten nog van Rhode.
  Totdat een diepe bal van rhode bij hun spits kwam en Karhan Sampat hem raakte buiten de 16 …rood na 30 minuten.
  Kort daar na maakte rhode de 1-1.
  TGG (met 10 man) bleef goed meedoen marciano stond achterin centraal goed te spelen en zo werd de rustand 1-1.
  De 2e helft bleef hetzelfde TGG bood goed tegenstand en het duurde tot de 77ste minuut tot rhode de gelukkige 1-2 binnen schoot.
  TGG bleef aanzetten voor de gelijkmaker en dat was ook zeer verdiend geweest, maar ver in de blessure tijd maakte rhode nog de 1-3
  De speler die kort voor tijd Henri natrapte en maar geel kreeg in plaats van rood maakte de goal.
  Al met al weer een nederlaag wat niet had gehoeven.
  maar 1x was TGG de mindere, namelijk tegen empel, de rest was het beter of gelijkwaardig.
  Volgende week zal Tgg toch misschien weer een keer de winst binnen kunnen slepen uit tegen margriet.
  Door: Marco Bouleij
 • Verslag 1 oktober : TGG – VOLHARDING 0-1TGG KRIJGT VELE KANSEN MAAR VERLIEST DOOR BUITENSPEL GOAL.Vandaag begon tgg sterkt aan de wedstrijd ,Omar paste in de 4 min op bas, Bas trok goed voor in de voeten van johnny die recht voor de keeper stond helaas schoot hij op de keeper.
  In de 12 min krijgt tgg weer een mooie kans, Kay neemt corner en Marciano kopt op het doel helaas haalt de verdediger van volharding de bal van de lijn.
  Tgg bleef goed spelen het was wachten op de 1-0. iedereen ging er voor lieten zien dat ze wilden.
  De Bal werd goed rond gespeeld en ondanks vele geblesseerde van Tgg waren ze veel beter dan Volharding.
  25 min krijgt Volharding zijn eerste kans coentje red goed.
  In de 29 min was het kay met een goede individuele actie maar keeper red goed van Volharding.
  De corner die daar uit komt word naast gekopt door Omar. Paar minuten later wederom Omar die de bal afpakt en over schiet.
  Het was echt wachten op de 1-0. In de 37 min een mooie voorzet van kay de bal beland in de voeten van Bas, helaas schiet onze goalgetter voorlangs.
  Vlak voor rust speelt kay de bal door de verdediger zijn benen en past naar Bas, Bas schiet voor maar Omar kopt naast.
  Niet veel later fluit de scheidsrechter voor rust.
  Tweede helft is ongeveer 1 minuut verder of Tgg krijgt weer een grote kans via Omar komt de bal bij Bas die mooi terug legt op galid, galid haalt uit en wederom red de keeper van Volharding.
  TGG blijft vele kansen krijgen maar de bal wil er niet in en dan gebeurd het wat je niet wilt in de 70 min krijgt een speler van volharding de bal in buitenspel positie hij schiet binnen, Ton vlagt terecht maar scheidsrechter keurde hem goed.
  Vlak voor tijd schiet Bas de bal voor in de voeten van galid hij schiet de bal langs de keeper en wordt door speler achter de lijn weggeschoten scheidsrechter ziet het niet en laat doorgaan.
  TGG blijft het proberen zeker minimaal 1 punt verdiend, zoveel kansen kreeg Tgg de bal wilde er niet in vandaag en dan verlies je de pot onterecht.
  Vandaag zagen we weer het Tgg van vorig jaar.
  Middenveld stond goed, achterin werden nauwelijks kansen weg gegeven en voorin werd goed gejaagd en gespeeld.
  Volgende week uit naar Wsc in Waalwijk dat 1 punt heeft, als we zo spelen als vandaag komen de punten vanzelf.
  Helaas ben ik er niet bij veel succes.Door: Marco Bouleij
 • Verslag 24 september : EMPLINA – TGG 5-0 

TGG OP ALLE FRONTEN AFGETROEFD.

EMPLINA zette meteen vanaf minuut één TGG onder druk.
TGG liep achteruit en op middenveld kwamen we steeds een mannetje te kort en soms wel 2 mannetjes.
Het was vandaag een collectieve offday, voor de supporters en de staf van tgg was dit een van de slechtste wedstrijd van de afgelopen jaren.
En het heeft ook niks te maken met het feit dat het 2e klasse is.
Maar als je als team niks voor elkaar over hebt en geen stapje extra wilt zetten en niemand het team op sleeptouw wil nemen, dan is elke tegenstander moeilijk.
Met de rust is de stand nog dragelijk, 1-0.
Maar wat TGG doet vanaf minuut 52 tot de 56ste; 3 goals tegen kan nooit.
Gewoon staan te kijken hoe een man van EMPLINA de bal aanneemt en makkelijk binnen kan schieten, doet iedere TGGer de wenkbrauwen fronsen.
Jullie moeten je eigen diep schamen en te raden gaan bij je eigen of je er wel alles aan hebt gedaan.
namens de supporters en staf, hopen we dat het eenmalig incident was.
We moeten keihard trainen en elkaar steunen en werken voor elkaar en dan zijn we er van overtuigd dat we nog goed mee doen in deze competitie…dat we deze wedstrijd maar gauw vergeten.

Een eerste verslag van het nieuwe seizoen van een teleurgestelde supporter en onze reporter: Marco Bouleij

 

SEIZOEN 2016 – 2017 – KAMPIOEN 3e klasse

 • Verslag VCB – TGG (0-3) 14 mei 2017

TGG schrijft geschiedenis

Vandaag was het dan zover na vele finales was het nu echt de dag dat TGG kampioen kon worde en voor het eerst in de geschiedenis naar de 2e klasse kon promoveren.
De selectie met hun vrouwen gingen met de bus om 13:00.
De trouwe TGG supporters gingen met een dubbeldekker om 13:30.
De sfeer zat er goed in met trommel, vlaggen, vuurwerk en een geluidsbox gingen we richting Biezenmortel.
Daar aangekomen was de spanning goed te zien van de selectie en de staf.
We gingen met de volgende opstelling het veld in Coentje Burg in het doel van links naar rechts Steven van Schijndel Brian van der Steen Henri Den Teuling en Marciano Bouleij op middenveld was Omar Kadouri Bas van Zeelst en Kevin de Jong voor Kay van den Boogaard Karim en Dennis.
We begonnen goed aan de wedstrijd kregen mooie kansjes via Karim en Kevin, ook VCB kreeg de eerste helft na ongeveer 15 minuten een dot van een kans, de spits liep op Coentje af zijn schot werd goed gepakt door coen.
Later blijkt dat dit ook de enigste kans was voor VCB.
TGG bleef maar aanvallen maar het bleef 0-0 met de rust.
De supporters waren nu ook zo zenuwachtig i.v.m. de tussenstand van LONGA-ODC 0-2.
De tweede helft schakelde TGG nog 2 tandjes bij, VCB beet op hun tandvlees om het tempo bij te blijven en het was wachten op een doelpunt.
Het was in de 55ste min als bas alleen voor de keeper staat, bas schiet in de hoek maar de bal gaat via de binnenkant van de paal zo voorlangs de goal.
Nu was de spanning helemaal extreem wanneer gaat die goal nou vallen of zou VCB met een counter kunnen scoren.
TGG bleef maar jagen en ook voetballend was het goed.
Nu werd er in de 70ste min een goede voorzet van rechts in gebracht met alle macht probeerden Kevin die bal er in te Schieten, de keeper pakte de bal maar Kevin kwam verkeerd terecht waarbij zijn schouder uit de kom schoot en hij met de ambulance naar het ziekenhuis ging om hem er weer terug in te krijgen.
Voor Kevin kwam Jeffrey, TGG bleef maar gaan en een doelpunt kon niet uit blijven.
Er werd ook nog gewisseld, Ricardo Kazanci voor Karim en Nicky voor Omar.
Eindelijk viel dan de bevrijdende 0-1, in de 75 min scoorde Ricardo uit de draai mooi binnen 0-1.
De supporters begeleiding iedereen ging uit zijn dak.
TGG bleef maar drukken en het kon niet uit blijven dat het 0-2 werd.
Het was Nicky die ook mooi voor de keeper binnen schoot in de 85 min.
De buit was binnen.
Ook de 0-3 kwam nog in de 89 min een hele mooie goal van Dennis via een stiftje over de keeper.
Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter af en bleef het tot in de late uurtjes gezellig op Sportpark de Donken.
TGG gaat volgend jaar de 2e klasse in

IEDEREEN BEDANKT VOOR DIT FANTASTISCHE SEIZOEN.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG – Vlijmense Boys (4-2) 7 mei 2017

TGG nog slechts EEN overwinning verwijderd van kampioenschap!

TGG heeft zich gisteren knap hersteld van de enorme zeperd van vorige week uit bij Nevolo, door thuis met 4-2 te winnen van streekgenoot Vlijmense Boys.
Gelukkig kon coach Marc v Delft weer beschikken over Brian en de herstelde Marciano achterin. TGG nam gelijk het initiatief in de wedstrijd en nadat de eerste kansjes onbenut bleven was het Kevin de Jong die na ruim een kwartier de 1-0 kon maken nadat hij plots alleen voor de keeper stond.
Tien minuten later viel de 2-0 al .
Een mooie actie van Dennis van de Luijt over rechts werd tot doelpunt gepromoveerd door Bas van Zeelst.
Dit was tevens de ruststand.
Na de rust ging TGG geconcentreerd verder en nadat Kay een mooie actie zag stranden op de keeper schoot Bas van Zeelst in de rebound zijn tweede van de middag binnen.
Inmiddels werd er een aantal keer gewisseld om jongens die op scherp stonden uit voorzorg te sparen.
Kay maakte niet veel later met een verwoestende uithaal 4-0 van, waarna de gasten nog 2 keer scoorden in het restant van de wedstrijd.
Uiteindelijk een goeie overwinning op weg naar de absolute climax van het seizoen.
Het moge duidelijk zijn dat op de laatste wedstrijddag de beslissing valt omdat ook ODC wist te winnen.
Er zijn diverse scenario’s mogelijk maar daar doen we niet aan want we gaan met z’n alle in grote getale volgende week naar VCB om het felbegeerde kampioenschap te behalen!
Forza TGG !!

Door: Hans van Zeelst

 • Verslag NEVELO – TGG (2-0) 30 april 2017

Los zand in Oisterwijk

We begonnen vandaag veel te slap en dat merkte je al met de warming up, helemaal geen felle warming up.
Ook was het veld hard en bar slecht, niet ten gunste van TGG.
Daarnaast waren Brian en steven er niet en was Marciano en Ricardo nog geblesseerd.
Het was wederom dus sleutelen voor Marc Van Delft om een representatief team op de been te brengen.
Het was al in de 2 min dat NEVELO bij hun in de 16 meter hands maakte de scheidsrechter wilden er niet ’s van weten, waarna de bal door NEVELO naar voren werdt gestampt.
De bal beland bij de spits van NEVELO, wij stonden niet goed achterin op dat moment en de spits schiet de bal tegen het been van Coen en door het harde veld ketste de bal zo in het doel 1-0.
Nu was het helemaal moeilijk om in de muur van NEVELO een gaatje te vinden en vooral als we veel te langzaam een bal in pasen etc.
Er was nog een zware domper in de 13 min, Taoufik verdraaien zijn voet op het knollenveld en scheurde zijn achillespees af.
Hij werd per ambulance afgevoerd Heel VEEL sterkte Taoufik namens iedereen Van TGG.
TGG was nog van slag en we konden geen vuist maken.
Vanaf de kant leek het wel alsof de spelers geen besef hadden dat ze weleens thuis tegen vlijmen kampioen konden worden.
Zo mak en inspiratieloos heb ik ze dit seizoen nog niet gezien.
En zo stond het met de rust 1-0 voor NEVELO.
Iedereen die TGG een warm hart toedraagt had nog het geloof dat het de tweede helft wel goed zou komen, maar Niets is minder waar want wederom was het los zand, geen felheid en de wil om te winnen en zo scoorde NEVELO nog de 2-0,
10 min voor tijd.
Misschien na het lezen van dit verslag, gaan ze beseffen als ze nog 2x alles geven en winnen ze historische promotie maken en later aan hun kinderen kunnen vertellen; vroeger werden we kampioen en ging TGG voor het eerst 2 klasse spelen.
Niemand van de selectie wil later zeggen we waren er zo dicht bij.
Dus bij deze, selectie, geef nog 2x vol gas voor je eigen de staf en natuurlijk de supporters. Kom Opppp TGG…

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG – CHC (3-0) 23 april 2017

TGG een maatje te groot voor CHC

Vandaag moest Marc Van Delft sleutelen om een aardig team op de been te zetten.
Marciano, Brian, Omar, Nicky en Steven, konden allemaal niet spelen wegens blessure ziek of schorsing dus begonnen we met de volgende opstelling, Coentje Burg in het doel, vanaf links Henri den Teuling, Roy Netten Taoufik en Catisio midden Bas van Zeelst Kevin de Jong en Jefrey en voor Kay van den Boogaard Ricardo Kazanci en Dennis van de Luijt.
TGG begon goed aan de wedstrijd en was sterker dan CHC.
TGG kreeg diversen kansjes Dennis, Kevin en Bas kregen er een paar, maar het bleef 0-0.
Tot de 20e min er een hele mooie diepe bal van Roy op Turbo Dennis werd gespeeld, die op stoom was en mooi de vrijstaande Bas zag. Bas wist wel raad met die kans en schoof de bal mooi in de linker hoek 1-0 en dit is Bas zijn 17e al.
TGG bleef drukken voor de 2-0 en die viel ook in de 37e min, via wederom turbo Dennis over de rechterkant hij liet iedereen zijn hielen zien en knalde de bal loeihard in de bovenhoek 2-0.
Daarvoor hadden Kevin en Dennis al een keer alleen voor de keeper gefaald.
Zo ging TGG met een 2-0 voorsprong de rust in.
CHC had nog geen kans gehad.
De tweede helft was een kopie van de eerste helft, een betere TGG die makkelijk kon voetballen.
TGG had een mooie aanval in de 47 min, Ricardo die een mooie pas geeft op Kay, Kay haalt verwoestend uit onderkant lat wel of geen goal van Kay maakte niet uit want een speler van CHC schoot hem er zelf in 3-0.
Niet veel later weer een mooie aanval van TGG, wederom werd Kay weg gestuurd hij werd in de 16 onderuit gehaald, topscorer Bas mocht zijn 18e de maken, helaas redde Hofmans goed en in de rebound schoot Bas over. In de 60e min werd turbo Dennis gewisseld en voor hem in de plaats kwam Karim, 1 minuut later ging Ricardo met een hamstring blessure eruit en voor hem kwam Robert.
TGG speelde de wedstrijd verder uit en werd er nog een keer gewisseld, Tofik, voor hem in de plaats kwam Rowan.
Volgende week speelt TGG uit bij Nevelo die verassend uit bij Haarsteeg won.
Dus kom massaal volgende week allemaal naar Oisterwijk voor de wedstrijd Nevelo TGG.

Door: Marco Bouleij

 • Verslag Real Lunet – TGG (0-3) 10 april 2017

TGG in de slotfase op stoom.

Vandaag was het sleutelen voor Marc Van Delft we misten paar spelers en er waren ook paar vraagtekens of sommige jongens wedstrijd fit waren.
Dus begonnen we met een 1-4-4-2 opstelling.
Coentje Burg in het doel vanaf links Steven van Schijndel Roy Netten Taoufik en Henri den Teuling midden Bas van Zeelst Kevin de Jong en Omar Kaddouri en Catisio voor Kay van den Boogaard samen met Dennis VdL-t.
De eerste helft was gelijk opgaand, aan beide kanten viel bijna geen kans te noteren, 1x was Bas er dicht bij om uit te halen maar de bal sprong van zijn knie af. Ook was het moeilijk om elkaar te vinden op het middenveld en gebruikten TGG veel de lange bal waar Tahapary van Real wel raad mee wist.
Zo liep de wedstrijd naar de rust, wel gaf de scheidsrechter 4 gele kaarten voor de rust 3x TGG en 1x Real waardoor we Steven de volgende wedstrijd missen tegen CHC.
De tweede helft moest TGG uit een ander vaatje tappen, om tot resultaat te komen.
TGG ging beter combineren en ging kansen krijgen, ook real kwam er af en toe gevaarlijk uit via van den Berk.
De kanteling kwam rond de 70 min Ricardo Kazanci kwam er in voor Catisio, TGG ging nu weer 1-4-3-3 spelen en Ricardo vulde dat goed in, zodat Kay en Dennis weer gevaarlijk werden over de flanken. Het duurde niet lang of Ricardo veroorzaakte een corner die door omar werd genomen en de bal goed indraaiden bij de eerste paal waar de verdediger van Real de bal verkeerd raakten en zo de bal in het net ploft 0-1.
Het begon goed te lopen op het middenveld er werd weer goed gecombineerd.
Er werd ook veel druk gezet door Ricardo op de spelers van real, hij kwam in bal bezit en gaf hem op Dennis die alleen op de keeper afging en koelbloedig bleef en de 0-2 binnen schoot in de 88 min.
De veel meegereisde supporters van TGG waren dol enthousiast, nu kon het niet meer mis gaan.
Het ging ook niet meer mis, want vlak voor tijd werd er weer een bal onderschept en ditmaal bleef Kay koelbloedig en hij maakten de 0-3.
Enigste smetje was de rode kaart voor de ingevallen Nicky die samen met de keeper elkaar bestookten helaas zag de scheidsrechter het alleen van Nicky en hij kreeg Rood.
Kort daarna floot de scheidsrechter af, LONGA had verloren en nu gaat het tussen ODC en TGG, dat 3 punten meer heeft dan ODC en dus nog 4 finale’s.
TGG heeft weekje rust op de kwartfinale na (volgende week dinsdag ) voor de Brabant Cup tegen Bavel.

23 april speelt TGG weer thuis tegen CHC hopelijk zijn dan de geblesseerde Marciano en Karim er weer bij en is Brian weer terug van een schorsing.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG – Haarsteeg (5-3) 2 april 2017

TGG wordt in de rust wakker geschud door Marc van Delft.

Vandaag was de belangrijke wedstrijd tegen Haarsteeg.
We traden aan met Coentje Burg in het doel van links naar rechts Catisio, Roy Netten en Brian van der Steen rechts Marciano Bouleij, midden Omar Kadouri Kevin de Jong en Bas van Zeelst, voor met vanaf links Kay van de Boogaard Karim El barkaoui en Dennis vd Luijt
Haarsteeg begon veel feller en het leek wel of Haarsteeg kampioen kon worden.
Veel te slap ging TGG de duels in alleen Roy netten was super fel en dat was te weinig om Haarsteeg in gevaar te brengen.
Het was Haarsteeg die op voorsprong kwam in de 28e min, Brian wilde uitverdedigen maar kreeg de bal niet ver weg, hij werd onderschept en gepasst op hun spits die makkelijk de 0-1 kon maken.
Ook Marciano raakte geblesseerd uit die aanval aan zijn hamstring voor hem kwam Jeffrey in de plaats.
Was TGG nu wel wakker ,…ja blijkt, ze kregen een opleving en 5 min later was het al weer 1-1 wie anders dan Bas maakte hem, zijn 16e al van het seizoen.
TGG drukte door en in de 36 min maakte Kay al de 2-1 voor TGG, een weergaloze pass van Coentje op Kay die koelbloedig bleef en zo de 2-1 maakte. Nu dachten ze aan TGG kant het komt wel goed,maar in blessure tijd kreeg TGG de deksel op hun neus , achterin wordt niet goed opgelet en een diepe bal werd door 2 man verkeerd getaxeerd en daar wist Haarsteeg wel raad mee en maakte voor de rust nog de 2-2.
TGG kon weer opnieuw beginnen en er waren een paar jongens met last, hoe zou dat uit gaan pakken.
Dennis die last had van zijn luchtwegen en daarom ging Frank Kusters even een puffer voor hem halen, wat ook bleek helpen, dank daarvoor en klasse Frank, ook Karim kreeg last (van zijn rug) maar ook hij kon gelukkig door gaan.
Ook had marc een donder speech gegeven in de rust, want willen we kampioen worden, dan allemaal 200 procent inzet.
De jongens pakte dit goed op en met goed combinatievoetbal wordt Haarsteeg van het kastje naar de muur gestuurd.
Een mooie aanval die Kay in de 60 min op de paal schiet wordt door Omar van afstand met een bekeken schot onder de lat binnen geschoten 3-2 en het publiek ging tekeer waaronder ik zelf, want zo spannend is het met nog maar een paar wedstrijden te gaan in de competitie en ook met de tussenstanden op de andere velden, ging TGG nu vol voor de 4-2.
Die kwam gelukkig ook, man van de wedstrijd Kay van den Boogaard, soleerde langs 4 man en schoot in de 74 min de 4-2 in de uiterste hoek.
Het publiek stond op de banken en iedereen was super blij aan TGG kant, eindelijk de verlossende goal want daarvoor pakte de keeper een weergaloze bal van Kevin de Jong uit de kruising en ook Dennis vd Luijt had de 4-2 op zijn schoen maar zijn inzet werd net van de lijn gehaald.
Ook de ingevallen super sub Nickey Hendriks maakte weer zijn doelpunt en wel in de 83e min via een goed bekeken schuiver in de uiterste hoek bracht hij de stand op 5-2.
Pas ver in blessure tijd maakte Haarsteeg nog de 5-3 en niet veel later floot de scheidsrechter af.
Jammer dat TGG niet ongeschonden uit de strijd kwam want Marciano Bouleij (hamstring) en Tofik nog steeds geblesseerd, maar hij kan mogelijk hij wel meedoen tegen Real Lunet, ook Ricardo Kazanci is nog steeds geblesseerd.
We hebben iedereen hard nodig en vooral nu het einde inzicht is en TGG geschiedenis kan schrijven hebben we echt alles en iedereen nodig.

Kom mede daarom allen volgende week naar de wedstrijd Real Lunet – TGG

Door: Marco Bouleij

 

 

 • Verslag SvSSS 1 – TGG 1 (1-1) 26 maart 2017

TGG moeten punten delen met vv SSS!

Na de thuisnederlaag van vorige week tegen ODC heeft TGG in de topper tegen SSS wederom dure punten verspeeld in de race om het kampioenschap.
In Udenhout kwam de Bossche ploeg niet verder dan 1-1 na een 0-0 ruststand.
Nadat SSS de eerste 7 minuten wat aandrong was het na die tijd TGG dat het wedstrijd beeld bepaalde.
De bal werd goed rondgespeeld en via de vleugels werden we enkele keren gevaarlijk.
Het ontbrak alleen te vaak aan een goede eindpass of de juiste scherpte voor de goal.

Na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld.
TGG zocht veelvuldig de aanval en SSS beperkte zich veelal door te verdedigen en te loeren op een spaarzame uitval.
Nadat Kay via een goede actie en dito schot de paal raakte kreeg Bas in de rebound de uitgelezen kans op de verdiende 0-1.
Helaas schrok hij zo van die kans dat zijn inzet over ging.
Enkele ogenblikken later zorgde slecht mee verdedigen van een van onze voorwaartsen ervoor dat een speler van SSS via een combinatie vrij voor Coen stond en hem met zijn schot het nakijken gaf.
De 1-0 achterstand met nog 25 minuten te gaan kwam onverwachts en was op dat moment onverdiend.
TGG rechtte de rug en niet veel later ging Kay zijn tegenstander goed voorbij en gaf snoeihard voor waarna de ingevallen Nicky de bal alert over de doellijn gleed.
Een slotoffensief leverde helaas niet de verdiende 1-2 op.
Het bleef daardoor 1-1 en dat voelde voor TGG als 2 verliespunten.
Omdat ODC opnieuw won delen beide ploegen nu de 1e plaats. Met nog 6 finales gaan we een enorm spannend slot van de competitie tegemoet.
Dat we daarbij iedereen keihard nodig hebben mag als een understatement gelden.
Hopelijk geven we met z’n allen nog 6 keer gas! Tot volgende week…

…Forza TGG !

Door: Hans van Zeelst

 

 • TGG 1 – ODC 1 (2-3) 19 maart 2017

TGG had goud in handen kunnen hebben..

Gelukkig heeft LONGA ook verloren..zodat nu 4 clubs kanshebber zijn voor kampioenschap..
Twee goals van bas van Zeelst en nu nog ziek van deze wedstrijd, als TGG deze wedstrijd won..liepen we op iedereen uit…dit was het verslag…volgende week tegen SVSSS “uit” die staan 3 punten achter en deze wedstrijd moet dus gewonnen worden.
Helaas ben ik er niet bij .

Kom op volgende week TGG

Door: een teleurgestelde supporter

 

 • LONGA 1 – TGG 1 (0-1) 12 maart 2017

Colectief Wint van Longa.

Vandaag stond de topper LONGA-TGG op het programma.
De supporters verzamelden rond half een op sportpark De Donken, zodat ze met de dubbeldekker bus richting Tilburg konden, samen met de selectie, ook TGG Casuals reed achter de dubbeldekker aan i.v.m. het vuurwerk dat ze bij hadden voor de sfeeractie.
Ook waren er veel TGG-ers die met hun auto richting Tilburg gingen.
Er waren rond de 200 supporters van TGG, van LONGA een heel stuk minder en bijna op 1 hand te tellen.
Dus stonden we al met 1-0 voor.
We traden aan met Coentje Burg in het doel, van links naar rechts Henri Den Teuling en centraal Roy Netten en Brian van der Steen rechts Marciano Bouleij, midden Omar Kadouri Bas van Zeelst Kevin de Jong en voorin Kay van den Boogaard, Ricardo Kazanci en Dennis vd Luijt.
De wedstrijd golfde op en neer.
In de eerste helft waren er niet zoveel kansen te noteren.
Bij TGG stond het achterin als een blok en ook LONGA gaf achterin geen krimp.
Wel was er vlak voor rust een mooie kans van de spits van LONGA maar Marciano pakte de bal net voor de voeten weg, met een sublieme sliding.
De wedstrijd bleef spannend en met een iets betere TGG, gingen we met 0-0 de rust in.
De tweede helft golfde het spel nog steeds op en neer.
Uit het niets kreeg Bas de bal voor zijn voeten maar zijn inzet was te zacht om te scoren. LONGA probeerde nu meer druk te zetten.
Maar TGG stond achterin als een huis, onder aanvoering van Coentje , die links en rechts de bal op zijn mede spelers op de stropdas legde, waaruit TGG weer de aanvallen kon opzoeken. In de 57 min viel dan eindelijk de bevrijdende 0-1 Ricardo pakte de bal uit de lucht en met een bekeken balletje buitenkant rechts schiet hij de bal net langs de paal binnen.
De vele meegereisde supporters stonden op de banken en langs te kant te juichen.
Het harde werken werd beloont.
LONGA zetten daarna nog aan en TGG ging wat terug zakken en wisselden nog drie keer. Dennis ging eruit en voor hem kwam in de plaats Karim, Tofik kwam voor Bas en Catisio kwam voor de geblesseerde Omar.
Vlak voor tijd kon Kay de wedstrijd op slot gooien, een mooie lange bal van Marciano op Kay, Kay kon alleen op het doel afgaan, maar de bal bleef een beetje hangen en met een verdediger in zijn nek schoot Kay net langs de paal.
Het bleef spannend tot het einde en na 3 minuten blessure tijd floot de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd af en kon de selectie met de supporters een feestje vieren op het veld en tot de late uurtjes.

Volgende week wacht er weer een mooie wedstrijd dan speelt TGG thuis tegen ODC, waar uit nog nipt werd verloren door een discutabele doelpunt in blessure tijd door ODC.

Dus TGG heeft nog een appeltje te schillen met ODC.
Kom volgende week met zijn allen TGG aanmoedigen, de wedstrijd begint om 14:30.

Door: Marco Bouleij

 

 • TAXANDRIA 1 -TGG 1 (2-3) 5 maart 2017

TGG komt een doelpunt tekort voor de 2e periode.

Vandaag stond de inhaalwedstrijd op het programma in de 2e periode, we moesten vandaag winnen met 1 doelpunt meer dan Haarsteeg, die vorige week met 10 – 0 won van CHC waar in de laatste 6 min nog 4 doelpunten vielen, zodat TGG een goal minder had.
Dus moest er gewonnen worden vandaag met twee goals verschil.
We begonnen zeer aanvallend aan de wedstrijd met achterin Coen in het doel en op links Marciano midden Brian rechts Roy. Middenveld; met Omar Bas Kevin en Karim en voor links Kay Ricardo en Dennis.
We kregen al na 3 min een mooie kans Dennis liet zijn hielen zien en zoefde voorbij zijn tegenstander, helaas koos hij om zelf te schieten waarbij hij beter af had kunnen leggen er stonden namelijk twee man vrij.
TGG was beter en kreeg ook een paar mooie kansen op het slecht bespeelbare veld.
Toch was het TAXANDRIA die de 1-0 maakte, als in de 20e min een bal over de linker kant word gered door Coen en in de rebound via de been van een TGG-er binnen wordt gewerkt. Niet veel later komt TGG alweer op 1-1 een vrijentrap van TGG wordt met de hand gepareerd door een speler van TAXANDRIA en de scheidsrechter wijst naar de stip … penalty.
De penalty wordt zeer goed binnen geschoten door Bas die zijn seizoentotaal op 13 brengt.
Daarna krijgt onze Bas nog twee mooie kansen op de 1-2, een bal die hij net naast schiet en een mooie voorzet van Dennis die hij over kopt.
Vlak voor rust zit het weer niet mee als Ricardo een mooie voorzet onderkant lat kopt.
Ook TAXANDRIA kreeg wat kansjes maar ook Coen stond zeer goed te keepen.
Zo stond het met de rust 1-1 en stond het bij VCB – HAARSTEEG 0-1.
In de tweede helft probeerde TGG er alles aan te doen om toch die goals te maken.
En toen was er dan eindelijk die 1-2, via een hele mooie actie van Dennis die 3 man passeerde en de bal aan de beste man van het veld gaf (Ricardo) die daar wel raad mee wist en door de benen van de keeper de 1-2 maakte.
Op dat moment moest TGG er nog een maken voor de beslissingswedstrijd tegen Haarsteeg voor de 2e periode.
TGG ging nog meer alles op alles geven maar in de 77 min was er een fout achterin en de bal komt bij een speler van TAXANDRIA voor de voeten, die de bal passt op de vrijstaande man, die de bal in de hoek schoof en Marciano kon niet voorkomen op de lijn om de bal nog tegen te houden en in plaats van 1-3 stond er ineens 2-2 op het scorebord.
De meegereisde supporters die wekelijks aanwezig zijn, zagen de bui al hangen, zoals er ook de hele wedstrijd al buien waren.
Dit kwam niet ten goede van het zeer slechte veld.
Toch stroopte TGG nog een keer de mouwen op en scoorde toch nog in de 85e min de 2-3. Brian die met een mooie actie Karim bedient en Karim weet daar wel raad mee, hij schiet de 2-3 binnen.
Helaas geen periode maar wel gelijk aantal punten op de eerste plaats in het algemeen klassement, alleen heeft LONGA een wedstrijd minder gespeeld.
En laat het nou volgende week LONGA -TGG zijn.
De staf en selectie hopen op veel support van TGG-ers dus iedereen die TGG een warm hart toedraagt kom allen naar Tilburg.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag RKJVV 1 – TGG 1 (3-1) 19 februari 2017

TGG met enorme kater de carnaval in!!

TGG heeft zichzelf vanmiddag een enorme slechte dienst bewezen.
Op bezoek bij RKJVV werd na een 1-0 ruststand uiteindelijk terecht met 3-1 verloren. Vooraf leek alles nog zo mooi.
Bij een overwinning zou TGG zo goed als zeker zijn van de 2e periode maar niets leek minder waar.
Beide ploegen begonnen wat voorzichtig en de thuisclub gunde TGG de bal en loerde zelf op een uitval via hun voorwaartsen.
Nadat TGG na 10 min de eerste keer via Steven gevaarlijk het strafschopgebied van RKJVV binnen kwam waren het de gastheren die 5 min later hun eerste kans kregen.
Gelukkig ging de bal ver naast maar nog geen 10 min later moest Jim in een 1 op 1 situatie met zijn voet redding brengen om de 1-0 te voorkomen.
TGG herpakte zich enigszins maar het ontbrak deze middag aan de juiste teamspirit en vechtlust.
Iets wat juist bij een stadsderby onontbeerlijk is!
Omdat TGG 2 min voor rust weigerde om de bal rigoureus in eigen strafschop gebied op te ruimen viel de 1-0 als nog.
De bal viel ongelukkig voor de voeten van de aanvoerder die de bal snoeihard achter Jim schoot.
Iedereen die TGG een warm hart toedraagt en hoopte dat dit de juiste wake-up zou zijn voor de tweede helft kwam bedrogen uit!
Binnen 5 min na rust stond het liefst 3-0.
Slecht verdedigen was hier tot 2 x toe de oorzaak van en met een soort van alles of niets gedachte ging TGG op jacht naar enige aansluiting.
Het miste vanmiddag alleen iedere overtuiging en inzet om nog tot een resultaat te komen. Zelfs een penalty was niet aan ons besteed.
Roy miste dit buitenkansje helaas, omdat de keeper de juiste hoek koos.
De ingevallen Nicky bepaalde de uiteindelijke eindstand op 3-1.
Na het laatste fluitsignaal dropen de spelers van TGG met een enorme kater af.
Omdat concurrent Haarsteeg thuis liefst met 10-0 won van CHC zal de uitwedstrijd tegen Taxandria over 2 weken gewonnen moeten worden .
Als ook Haarsteeg dan wint zal het doelsaldo bepalen wie zich winnaar van de 2 periode mag noemen.
Hopelijk genieten de jongens komend weekend van het carnaval zodat we de week erna bij winst alsnog een feestje kunnen vieren.
Tot slot is EEN nederlaag nog geen reden om te veronderstellen dat we ineens geen topper meer zijn in de 3e klasse C.
Iedereen een fijne carnaval en tot 5 maart in Oisterwijk als we met z’n allen weer achter de boys gaan staan! Forza TGG!

Door: Hans van Zeelst

 

 • Verslag TGG 1 – RKDVC 1 (3-3) 12 februari 2017

TGG geeft de winst uit handen.

TGG werd al vroeg gewaarschuwd RKDVC kreeg namelijk in de eerste minuut al een mooie kans, maar coentje redde goed. Daarna pakte TGG de draad weer op en dat resulteerden in een paar mooie kansen voor Kay en Dennis.
In de 20 min een hele mooie actie van Dennis, de bal komt bij Ricardo die de keeper te ver voor zijn doel ziet staan en stift op weergaloze wijze, de bal zo over de keeper in het doel 1-0.
Het spel golfde daarna even op en neer maar TGG was de betere en RKDVC loerde op een fout.
Toch was het in de 30 min dat TGG op 2-0 komt, een speler van RKDVC schiet zo in de voeten van Dennis, Dennis loopt met snelheid op de keeper af en schiet op de keeper, in de rebound kan hij dan de 2-0 binnen schieten.
Het was wachten op de 3-0
TGG kreeg diversen kansen maar helaas gingen die er niet in.
Tot in de 44 min, RKDVC krijgt een vrijentrap net over de middenlijn van TGG.
De bal wordt voor gegeven en de geheel vrijstaande speler van RKDVC kon gemakkelijk binnen schieten… 2-1 en zo wordt de ruststand geen 2-0 maar 2-1.
Toch nog geen vuiltje aan de lucht want TGG was de betere en stond nog voor.
In de tweede helft begint TGG goed en wederom een paar leuke kansen voor TGG. TGG is nog steeds de betere en het was dus wachten op de 3-1.
Helaas was het in de 61e min als Ricardo reageert op een diepe bal van Coentje, hij met een sprint geblesseerd raakt aan zijn hamstring.
Tot op dat moment stond Ricardo goed te spelen, voor hem kwam Omar.
Niet veel later in de 66 min dan een hele mooie bal van Coen op Kay, die gelijk door kan lopen op het doel van RKDVC en de bal goed af geeft op Karim, die goed de 3-1 binnen schiet.
In de 72 min krijgt RKDVC een mooie kans ,maar Coen redde uitstekend op dat Schot.
Daarna weer TGG dat een goede kans krijgt via een mooie hakballetje van Kay dat voor de voeten van Karim beland, die over schiet en dus niet de 4-1 binnen knalt.
Dan gebeurd er in de 82 min iets waar TGG niet op zat te wachten, via een foutje van Henri beland de bal voor de voeten van een speler van RKDVC die dit cadeau verzilverd en de aansluitingstreffer maakt … 3-2.
Daarvoor was Dennis al uitgevallen met een liesblessure waar Paul voor in de plaats was gekomen.
3 minuten later maakt Brian een overtreding rand 16 en krijgt geel en een vrijentrap tegen ,uit die vrijentrap staat iedereen te kijken hoe in de rebound een speler van RKDVC zo kan binnen koppen, 3-3.
Daarna pompte TGG alle ballen nog naar voren voor de 4-3 maar helaas bleef het bij 3-3 en hadden we dus in plaats van 3 er maar 1 punt bij.
ODC speelde gelijk en SVSSS had verloren, dus extra zuur ook voor de 2e periode , die TGG dan op zeker had gehad.
Nu maar weer de schouders eronder en volgende week uit naar RKJVV, bij winst pakt TGG de 2e periode .
Helaas ben ik er niet bij, deze reporter gaat naar zijn andere zoon kijken, naar een demo wedstrijd kickboksen, dus TGG …kom op… volgende week winst en dan een klein feestje.
volgende week is Roy er weer bij. en hopen we dat de blessure van Dennis (lies) en Ricardo (hamstring) snel hersteld is.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 – Zwaluw VFC 1 (2-1) 5 februari 2017

TGG breekt de muur van ZWALUW. 

Vandaag begonnen we met Coen in het doel van links naar rechts Steven, Roy, Henri, Paul -midden Kevin Karim Marciano voor Kay Ricardo en Dennis.
Op de bank Catisio Tofik en Nicky en Brian en Bas waren nog geschorst.
Vandaag traden we aan tegen ZWALUW VFC die ook in de verdediging ging en ook net als VCB en SVSSS alleen maar, net voor de middenlijn af aan het wachten waren op die eene counter mogelijkheid, …ik noem het anti voetbal.
ZWALUW gokte op hun nr 11 die vrij snel is en probeerde hem in stelling te brengen.
Het leek wel op een kopie van VCB thuis, TGG tachtig procent balbezit en ZWALUW loerend op de counter.
In de 18de min vrije trap aan de linker kant, Kay neemt hem, de bal beland achter in bij de zestien en Kevin geeft de bal op Dennis maar helaas schiet Dennis de bal achter, hier had veel meer ingezeten.
Niet veel later weer Dennis die een goede actie in huis heeft en de bal komt bij Kevin die de bal goed naar binnen kapt, voor zijn linker en hard op het doel schiet, de keeper van ZWALUW red de bal goed.
TGG bleef domineren en kreeg vele vrije trappen buiten de zestien en veel corners, maar de standaard situaties waren een prooi voor de keeper of voor de verdedigers van ZWALUW.
In de 30ste min. krijgt TGG dan een ingooi aan de linker kant, Kay gooit naar Steven, die past op Karim en met een lepel / stift bal scoort Karim de 1-0, maar de grensrechter stak daar een stokje voor en het bleef 0-0.
Jammer dat daar geen beeldopname van is want ik wilde weleens zien of het echt buitenspel was!
Dan komt de wet van het voetbal, dan valt de goal aan de andere kant.
In de 35ste min was TGG in de aanval, TGG verliest de bal en een verdediger van ZWALUW maait de bal naar voren, recht voor de voeten van de nr. 11.
De rappe speler kwam in de zestien en met een sliding raakte Henri de speler van ZWALUW en krijgt terecht de penalty die hij ook zelf scoort.
Tegen de verhouding in is de 0-1 een feit.
Nu moest TGG helemaal aan de bak, ZWALUW ging nu helemaal inzakken en de stand bleef 0-1 met de rust.
De supporters van TGG zagen de bui al hangen. Het zou toch niet hetzelfde worden als tegen VCB.
De tweede helft begon TGG een stuk beter als de eerste helft, en het was wachten op de 1-1.
Het was een hele mooie kans van Karim, in de 55Ste min.
Dennis geeft een mooie bal op Karim en in de zestien voor de keeper, schiet Karim in de handen van de keeper.
TGG bleef maar drukken , “het zou toch niet hé”, zou toch niet hetzelfde worden als tegen VCB.
De supporters waren niet gerust en ook de technische staf niet.
Zo kwam Catisio voor Steven en Dennis ging eruit voor Nicky en ook Paul ging eraf voor Tofik.
TGG ging vol op de aanval en kreeg wederom diversen corners en vrije trappen, maar heel veel kwam daar niet uit.
Maar toch was het dan eindelijk raak, het was in de 65ste min. Een corner wordt door Karim genomen de bal beland bij de rand van de zestienmeterlijn, een speler van ZWALUW ramt de bal de lucht in, Ricardo gaat het duel aan en de bal beland via zijn achterwerk en via de keeper in het doel …1-1.
Extase langs de kant eindelijk een doelpunt voor TGG.
TGG wilden kosten wat kost de 2-1 maken.
Kort daar na weer een vrijentrap voor TGG op de rand van de zestien meter, Kay achter de bal en hij schiet. de keeper pakt de bal net onder de lat en het blijft 1-1.
In de 72ste min. een goede uitval van ZWALUW maar Coentje pakte de bal uitstekend.
Zo liep de wedstrijd naar het einde tot de 82ste min. een voorzet op maat op de ingelopen Ricardo die de bal mooi tegen de touwen schiet het is 2-1.
De 100 toeschouwers gingen uit hun dak .. eindelijk de verlossende 2-1.
De wedstrijd liep naar het einde en de zwaarbevochten overwinning was een feit.
Smet op de wedstrijd is de onterechte gele kaart die Roy kreeg en daarom volgende week geschorst is.
Daar tegen over is dan Brian en Bas weer terug na een schorsing.
Tot volgende week, dan speelt TGG tegen de altijd lastige RKDVC…

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag Vlijmense Boys 1 – TGG 1 (0-4) 18 december 2016

TGG GAAT ALS KOPLOPER DE WINTERSTOP IN.

Vandaag begonnen we met Coentje Burg in het doel van links naar rechts Henri den Teuling centraal Roy Netten en Brian van der Steen, rechts Marciano Bouleij, op het middenveld het vertrouwde trio Bas van Zeelst Kevin de Jong Omar Kadouri en voorin Kay van den Boogaard, Ricardo Kazanci en Dennis vd Luyt.

TGG begon iets minder aanvallend dan vorige week tegen VCB.
Vlijmen speelde net als VCB met 9 man voor de middenlijn, afwachtend op fouten van TGG ,zodat ze via een steekbal de snelle Johnny de Nies konden bereiken.
Deze wedstrijd speelde TGG gelukkig zakelijker en slimmer en hadden ze geleerd van de week daarvoor.
Het was in de 11de minuut als turbo Dennis een mooie voorzet geeft op Bas ,Bas haalt gelijk uit en de bal gaat over de lat.
Niet veel later wederom een mooie aanval van TGG die beland bij Ricardo, hij haalt uit maar net via een been van Vlijmen gaat de bal naast, zodat TGG nog een corner kreeg, Kay nam de corner en paste strak over de grond naar Kevin die er mooi over heen stapte zodat ja.. je hoort het …Bas van Zeelst verwoestend uithaalde en de bal ging onderkant lat binnen 0-1. Ondertussen had de gehele achterhoede van Vlijmen al geel gekregen dus zij konden nog weinig permitteren.
Kort erna deelde Vlijmen wat speldenprikjes uit meer niet. Rond de 24ste min had Omar nog een mooie actie, langs twee man schoot hij net naast het doel van Vlijmen, het was wachten op de 0-2 en die viel ook.
Het was wederom een goede voorzet van Dennis, die Kay mooi binnen schoot, de scheidsrechter wijst …doelpunt maar de grensrechter van Vlijmen stond weer te vlaggen en tot overmaat van ramp keurde de scheidsrechter de bal af voor buitenspel.
Een bal die van de achterlijn voor wordt geschoten… hoe kan je er in trappen als scheidsrechter!
Daarna kreeg TGG nog enkele kansen maar ging wel rusten met een 0-1 voorsprong.
De meegereisde supporters waren tevreden maar waren allemaal er van overtuigd dat de 0-2 snel moest vallen zodat TGG meer ruimte zou krijgen.
Vlijmen kreeg wel kort na rust een vrije trap net buiten de 16 die ze zo in de handen van coentje schoten daarna is het weer TGG die de klok slaat, het is Marciano die goed mee opkomt en paste op Dennis, die vervolgens mooi de bal strak voor schiet.
Bij de eerste paal saat dan de dekselse Ricardo hij schiet hem heel mooi binnen 0-2.
De Tgg Casuals gingen uit hun dak, explosie op de tribune, de bevrijdende 0-2 was een feit. De TGG Casuals hadden voor deze wedstrijd een bus geregeld zodat de supporters met de selectie gezamenlijk naar Vlijmen konden gaan.
Nog geen 6 min. later wederom Marciano die goed door gaat (een tweetje) met Dennis en komt voor de keeper en haalt uit, de keeper kan maar net keren en in de rebound schiet Kevin met links goed binnen 0-3.
Daarna was er weer een mooie aanval van TGG het was kevin die half omhaalden maar de bal ging net over.
In het slot van de wedstrijd was er nog de 0-4 die uit de mooiste aanval van de middag kwam, het was Kay die een mooie diepe bal op de ingevallen Karim gaf, die met een weergaloze voetbeweging de bal door speelde op de ingevallen Nicky die koel bleef en de bal langs de keeper schoot en zo de 0-4 maakten.
Helaas ook een smetje, Brian en Bas kregen vandaag geel en zijn bij de volgende wedstrijd geschorst, zodat ook zij na de Afrika cup weer aansluiten.
Ik wil hierbij iedereen bedanken voor de mooie eerste seizoenshelft en iedereen een mooie jaarwisseling en gelukkig Nieuwjaar wensen.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 – VCB 1 (1-2) 11 december 2016

Verdedigend en behouden voetballen word beloond, aldus een teleurgestelde reporter.

Vandaag was er weer een mooie sfeeractie op de donken, de TGG Casuals hadden weer goed uit gepakt.
De wedstrijd begon 15 min eerder i.v.m. intreden duister.
Om 14:15 beginnen we met de gebruikelijk 11 man aan de wedstrijd.
De intentie van VCB is gelijk duidelijk, de trainer en zijn selectie beginnen met elf man voor de middenlijn om minimaal een punt uit Den Bosch mee te kunnen nemen.
TGG was continu op hun helft aan het voetballen waar VCB gokte op een snelle uitval.
De nr 9 van VCB Leek daarbij een van de weinige die kon voetballen, omdat wat de rest als opdracht vertoonde, ballen weg peren, uit schieten of anders overtredingen maken leek te zijn.
Toch was het TGG die de 1-0 maakten in de 20e min, een mooie voorzet van Kay op Roy, Roy verlengd op Dennis die goed onder de lat binnen schiet en de 1-0 is dan een feit.
Daarna gaat TGG gewoon door met aanvallen en VCB blijft maar loeren op een counter.
Het zit niet in het spel van TGG om te gaan hangen en zelf af te wachten om van daaruit te counteren,  maar dit zou wel zakelijker zijn geweest, maar dat is niet des TGGs.
TGG gaat daarom dus weer vol op de aanval en Roy gaat dan goed door in de 16 en word neergehaald, maar de scheidsrechter wil van niks weten en wuift een penalty weg, dat was de kans voor TGG om in de 29 min op 2-0 te komen.
Dan gebeurd het, iets waar niemand van TGG op rekent, een blinde bal van VCB word naar voren geschoten over links, die speler schiet de bal richting de nr 9 van VCB, de bal ketst en Brian wil hem dan weg schieten terwijl een VCB speler juist wil koppen.
Ze raken elkaar en waar hij bij Roy op de stip had gemoeten maar niet gaat, doet hij het wel bij VCB.
Brian krijgt dan geel, wel een klein beetje een lullige gele kaart maar we moeten hem slikken.
De penalty een buiten kans, daar weet de nr 9 wel raad mee en de 1-1 is een feit, TGG kan weer opnieuw beginnen.
Zo gaan we rusten met een 1-1 stand op het scorebord.
De tweede helft was bijna een kopie van de eerste helft, TGG vol op de aanval en VCB is alleen maar aan het loeren op de counter
En als het ballen weg moet trappen om tijd te rekken, dan schroomt VCB zich daar niet voor, maar geef ze eens ongelijk.
TGG blijft proberen om de 2-1 te maken, gelijk spelen is geen optie, terwijl later blijkt dat gelijk spelen ook een goede uitslag was geweest.
Marc Van Delft gaat in de 70e min nog wisselen en Marciano gaat eruit, Ricardo er in.
Zo gaat TGG nu helemaal alles of niets spelen en nog maar met twee man achterin en op die manier dan maar de ballen in de 16 van VCB pompen voor een kans.
Het geluk was echter niet aan TGG zijden en zoals het spreekwoord luidt dan valt hij aan de andere kant binnen.
Het is een bal die VCB naar voren ramt, deze komt bij de nr 9 terecht en hij loopt door in de 16 meter en Steven komt er achteraan rennen en pakte met een sliding de bal keurig.
De gehaaide spits laat zich vallen en ja hoor, een penalty voor VCB de nr 9 van VCB weet ook deze pingel binnen te schieten.
Helaas was coentje kansloos op beide pingels.
Ook krijgt Steven en Henri nog geel uit deze penalty.
TGG probeert nog alles op alles te zetten, maar helaas was het niet gegund om nog de 2-2 te maken, zelfs hands met 2 handen van wordt helaas niet gezien. TGG mocht vandaag niet winnen leek het wel.
Jammer want ODC en LONGA was in 2-2 geëindigd.
Op naar volgende week dan wacht Vlijmense Boys op TGG en als TGG wint dan staan ze toch nog boven aan in de winterstop.
Dus moedig onze jongens volgende week aan

Vanwege de uitslag, deze keer een zeer teleurgestelde reporter…

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 – NEVELO 1 (6-1) 27 november 2016

TGG denderd door.

de opstelling is het zelfde als de voorgaande wedstrijd alleen nu met Roy in de spits ipv de geblesseerde Ricardo.
ook deze keer was er een sfeer actie georganiseerd door TGG Casuals met vlaggen, een trommel en een luchtalarm …klasse mannen.
met voorafgaand, een minuut stilte voor de overleden Sjef Princen.

we begonnen matig aan de wedstrijd, Nevelo leunde achterover met 6 man in de trechter achterin.
het was moeilijk door komen en daarnaast was TGG slordig in de pasing.
de eerste echte goede kans kwam zelfs van Nevelo via een cornerbal die Nevelo maar net naast kopte.
TGG schrikt dan wakker en gaat de teugels aantrekken.
zo was het daarom ook al raak in de 13 min, via een mooie pass van Kay op Dennis.
Dennis kijkt goed en ziet bas vrij voor het doel, bas wist die kans slim te benutten en schiet de 1-0 binnen.
meteen na die goal via de aftrap van Nevelo een diepe bal op de spits en hij neemt de bal met ze linker hand mee, hands, Coen komt nog uit maar kan niet voorkomen dat hij scoorde.
de scheidsrechter zag het niet en keurde daarom de goal goed.
1-1 maar TGG blijft nu de aanval zoeken en het was daarom roy die in de 17 min goed door komt op de keeper van Nevelo en hij lepelt de bal over de keeper naar Dennis die dicht voor het doel overschiet.
gelukkig blijft TGG het proberen, vooral over de zijkanten , omdat Nevelo centraal achterin met veel spelers blijft staan.
toch lukt het TGG om uiteindelijk de tweede te maken, het was deze keer Omar die in de 35 min steven ziet vertrekken en met een bekeken balletje, komt steven vrij in de 16, de verdediger kan hem niet tegenhouden en haalt hem neer, penalty.
ditmaal was het na Roy en Kay die al een keer hadden gemist de beurt aan Henri, die de bal mooi in de rechter hoek schiet en zo de 2-1 maakt.
de TGG Casuals gaan weer uit hun dak en zorgen voor veel sfeer in de bekende hoek van het complex.
mede daarom was het TGG die ook de laatste aanval tot scoren weet om te zetten.
nu was het Marciano die op stoomde van de rechterkant en hij ziet Dennis vertrekken, zijn passing komt goed aan, en het is dan Dennis, die wederom een puike voorzet geeft bij de tweede paal op Roy. helemaal vrij kopt hij de 3-1 tegen de touwen.
zo gaan we rusten met een mooie 3-1 voorsprong.
de tweede helft gaat Nevelo proberen om de aansluitingstreffer te maken. en er komt ook een aanval over de linker kant, maar gelukkig wordt deze maar net naast gekopt door de aanvoerder van Nevelo.
TGG schrikt wakker en gaat weer voetballen, het is dan Roy die aan de linker kant de bal voor schiet op Dennis en Dennis kopt goed binnen, maar helaas voor hem en TGG spat de bal op de lat.
daarna krijgt TGG nog vele kansen om een goal te maken, maar of de keeper pakte hem of de bal gaat steeds net naast.
in de 65 min is er een hele mooie aanval, mooie een twee tussen Kay en Roy, Roy schiet hard op het doel, maar de keeper kan hem (maar net) blokken.
en ja hoor wie staat daar weer… Basje van Zeelst die heel mooi laag binnen schiet en zo de 4-1 op het scorebord zet.
kort daarna komt Nicky er in voor Kevin.
TGG blijft jagen op meer goals en die vallen dan ook.
het begint met een mooie pase van Brian op Dennis en ook ditmaal komt de bal bij bas, bas denkt niet na en schiet snoeihard zijn derde binnen 5-1
dit is ook Dennis zijn derde assist, mag vernoemd worden.
er wordt dan gewisseld door Marc van Delft.
Dennis en steven gaan eruit en voor hun in de plaats komen Jeffrey en Catisio.
het is uiteindelijk TGG nog die met een slot akkoord komt, te weten in de 79e min Nicky die mooi past op Kay, Kay loopt goed door en schiet in de korte hoek de 6-1 binnen.
vandaag was man van de wedstrijd op zeker Bas van Zeelst en uiteraard ook de TGG Casuals.
het was daarom ook mooi om te zien dat de gehele selectie de supporters bedankten voor hun fantastische steun.

op naar volgende week dan speelt TGG uit bij Vlijmense Boys beiden staan in de 2e periode boven aan met 3 gespeeld 9 punten het beloofd dus een spannende wedstrijd te worden.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag Brabantia 1 – TGG 1 (5-2) 17 november 2016

TGG met opgeheven hoofd uit de beker.

Vandaag moesten we aantreden tegen Brabantia die 2 klassen hoger speelt. we begonnen met de volgende opstelling: Coentje Burg in het doel van links naar rechts Steven van Schijndel Henri Den Teuling Brian van der Steen Marciano Bouleij. middenveld links Bas van Zeelst, Jeffery Reijnenberg (normaal TGG 2) en Omar Kadouri, voorin Kay van den Boogaard spits Ricardo Kazanci en rechts Dennis van de Luyt.
We begonnen sterk aan de wedstrijd, het was steven die over de linkerkant goed langs een paar spelers van Brabantia ging en werd geraakt binnen de 16 meter, maar de scheidsrechter wilden niet al in de 2e min een pingel geven.
2 minuten later weer een goede kans voor TGG, een goede voorzet wordt maar net naast geschoten door Ricardo.
Direct daarop het eerste goede wapenfeit van Brabantia, een afstand schot die goed gepareerd wordt door Coentje.
Daarna kreeg Brabantia meerdere kansen maar deze werden niet benut, tot in de 10e minuut als Brabantia een corner krijgt, in indraaiende wel te verstaan, die via de links benige speler  binnen wordt geschoten.
Coentje verkijkt zich op deze corner en het is raak, 1-0
De casuals hadden nog niet in de gaten dat we achter stonden want ze feesten allen massaal gewoon door.
In de 20e min dan wederom een goede aanval van Brabantia, de rechtsbuiten schiet goed in maar octopus Coen pakt hem ditmaal uitstekend.
Toch valt kort daarna de 2-0 binnen voor Brabantia.
Brian dacht de bal weg te trappen maar maaiden volledig over de bal heen en de spits van Brabantia wist daar natuurlijk wel raad mee en schoott hard onderkant lat binnen 2-0.
Er is op dat moment pas 24 min gespeeld en TGG gaat in deze fase weer aanvallen en zelf proberen te scoren.
Het is dan in de 26e min wanneer TGG via de buitenkant van de zestien een vrijentrap krijgt. Kay gaat achter de bal staan en haalt verwoestend uit, vol op de lat.
Nog geen minuut later, Omar met een goede actie, maar net over het doel van Brabantia.
TGG blijft het maar proberen, om voor de aansluitingstreffer te zorgen.
Uiteindelijk dan wederom een vrijentrap buitenkant zestien, Kay past op Jeffrey. Jeffrey stapt over en Bas haalt verwoestend uit en de stand wordt 2-1 in de 30 min.
In de 37e min gaat Dennis er geblesseerd vanaf en Roy Netten komt voor hem in de plaats, nog geen 4 min later ook Ricardo er geblesseerd af, voor hem komt Nicky Hendriks en we hadden al wat geblesseerden langs de kant staan met; Kevin, Karim, Jim, Catisio en nu weer twee er bij.
Hopen op snel herstel van de jongens.
Zo loopt de wedstrijd met een 2-1 achterstand naar de rust toe.
De tweede helft gaat Brabantia op jacht naar de 3-1 en die komt dan ook, het was de snelle rechtsbuiten die goed doorgaat (op de tribune leek het op buitenspel), maar Jan vlagde niet en de speler trok hard voor, Marciano probeerde de bal weg te werken, maar helaas voor TGG in eigen doel.
TGG liet zich niet uit het veld slaan en ging opnieuw voor de aansluitingstreffer.
Van achter uit ging TGG met meer druk naar voren spelen, Steven ging op een moment goed door maar werd vanachter neergehaald en deze speler krijgt zijn 2e gele kaart en dus rood.
Nu ging TGG alles of niets spelen en in de 69 min geeft Roy een mooie steekbal op Kay maar de keeper red goed.
Het was weer Kay die 3 minuten later een kanonskogel afvuurt op het doel, maar wederom red de keeper van Brabantia goed.
Bij de volgende aanval was het dan wel raak voor TGG,een goede pas van de zijkant van Nicky wordt dan wel binnen geschoten door Kay 3-2.
We hadden nog een kwartier voor de 3-3, maar helaas kreeg Brabantia nu een corner in de 82 min die door de spits goed binnen word gekopt en zo dus in plaats van 3-3 de 4-2 voor Brabantia.
Helaas gingen nu de kopjes wat hangen, de jongens hadden alles gegeven en dit was net teveel.
De 5-2 komt er dan ook nog over heen in de 88 min en kort daarna fluit de scheidsrechter af.
De spelers en staf kregen nog wel een staande ovatie van de 50 meegereisde supporters Wederom was er ook weer een sfeer actie georganiseerd door TGG Casuals en ook de eerst volgende wedstrijd thuis tegen Nevelo is er weer een sfeer actie gepland.
Kom met ze alle massaal naar deze wedstrijd.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag CHC 1 – TGG 1 (0-4) 13 november 2016

TGG geeft CHC, de 1e helft voetballes.

Vandaag hadden we wat geblesseerde en een schorsing  (Roy Netten) waardoor we vandaag begonnen met de volgende opstelling:
Coentje Burg in het doel van links naar rechts Steven van Schijndel Henri Den Teuling, Brian van der Steen en Marciano Bouleij.
Middenveld Kevin de Jong Bas van Zeelst Omar Kadouri.
Voorin, Kay van den Boogaard spits Ricardo Kazanci en op rechts Dennis van de Luijt.
We begonnen meteen goed aan de wedstrijd, al in de 2e min kan Marciano de bal onderscheppen en op de rechterkant goed doorkomen, hij past op Dennis, Dennis geeft voor op Kevin, Kevin legt mooi af op Bas die de bal meteen goed binnen schiet en zo al vroeg in de wedstrijd de 1-0 scoorde.
CHC krijgt de eerste helft ook totaal geen vat op TGG, want 6 minuten later is het weer, via een mooie aanval over de rechter kant, onze turbo man Dennis die de bal goed voor geeft op Ricardo.
Helaas schiet hij de bal net naast.
In de 10e min volg pas het eerste wapenfeit van CHC, via een corner, die net voor langs gaat bij Coentje.
TGG gaat daarna weer vol op de aanval, wanneer Kay net voor de 16 wordt neergehaald.
Kevin gaat achter de bal staan en schiet helaas te zacht binnen, zodat keeper Hofmans de bal makkelijk kan vangen.
Twee minuten later weer een goede aanval, de bal beland bij bas, die vol word geraakt door een speler van CHC die daarvoor terecht geel krijgt, maar dit had ook makkelijk rood kunnen zijn.
TGG liet zich niet intimideren en bleef de voetballende oplossing zoeken, met goed voetbal komt TGG dan in de 15e min op 0-2, via een mooie voorzet van Kay, schiet Ricardo op magische wijze de bal met de hak in het doel.
De TGG Casuals stonden op de banken en scandeerde… 10 10 10.
TGG blijft door denderen en CHC wordt van het kastje naar de muur gestuurd.
Het duurde dan ook wederom niet lang of TGG schiet de derde goal van de dag binnen.
Het was Dennis die speelt op Kevin, die Steven ziet gaan en een mooi steekpase geeft op Steven, Steven haalt de achterlijn en geeft de bal laag voor op Bas, die deze buiten kans niet mist en Hofmans op het verkeerde been zet.
Hij schiet keurig de bal binnen. 0-3 op het bord.
We zijn pas 20 minuten bezig en nu al 0-3.
CHC komt nauwelijks in het spel voor en TGG blijft maar gaan.
Het is dan uiteindelijk Kay die mooi paste op steven die wederom in de zestien komt, maar CHC kan de bal deze keer (maar net) blokken.
Uit de corner die daarop volgt en die TGG altijd wel veel krijgt, komt helaas niks.
Maar TGG blijft maar doorgaan tot het weer raak is in de 34e min.
Omar ziet Steven gaan en past mooi op Steven, die loopt goed door en geeft de bal keurig aan Kay en die weet er uiteraard wel raad mee en hij schiet goed binnen, de 0-4 al op het scorebord binnen de eerste 45 minuten .
CHC komt maar weinig voor in het hele stuk, en ze helpen TGG bijna nog eigenhandig aan de 0-5.
Een speler van CHC speelt de bal zo in de voeten van Ricardo,Hofmans van CHC komt op hem af en Ricardo geeft mooi breed op Dennis, maar Dennis schiet de bal voorlangs het lege doel, zodat de ruststand op 0-4 blijft staan.

Wat gaat de tweede helft brengen, gaat TGG doordrukken of wat gas terug nemen. Ze nemen wat gas terug, blijkt al snel, i.v.m. blessures, wil Marc van Delft geen risico’s nemen ook niet voor onnodige gele kaarten, die CHC overigens wel veel krijgt, van de van de jonge maar goed leidende scheidsrechter.

In de 51 minuut dan weer een mooie aanval van TGG, Marciano komt op zetten tot over de middenlijn en past op Dennis, die op snelheid de achterlijn haalt, zijn voorzet komt nog maar net van ze voet af of hij wordt hard van achteren op zijn enkels geraakt.
De scheidsrechter kon het niet goed zien anders had hij op zeker een penalty gegeven.
Dennis strompelde nog wat minuten door maar die trap die hij heeft gehad lijkt toch een blessure op te leveren.
Door toch teveel last van zijn enkel, komt voor hem iemand anders in de plaats.
In de 65e min dan een afvallende bal die Ricardo nog goed op het doel schiet, maar Hofmans red goed.
Nog geen minuut later weer een mooie kans voor TGG, Bas geeft de bal op de ingevallen Nicky (voor kevin), Nicky haalt uit, maar CHC haalt de bal van de lijn.
Zo blijft het nog 0-4, ondanks niet veel later een mooie kunst stukje van Ricardo niet beloond wordt.
Via een corner van Kay is het Ricardo die met een omhaal net over het doel schiet.
In de 81e min dan eindelijk een mooie kans voor CHC, het was Roberto die oog in oog met Coentje komt, maar zijn schot pakt Coentje goed, zodat chc geen eretreffer krijgt.
Ook TGG is in de 85e minuut nog dichtbij een treffer, deze keer is het Kay die van 30 meter op de paal schiet, op aangeven van Nicky.

Zo loopt de wedstrijd uiteindelijk naar het einde en hebben we weer genoten van een goed TGG.
Aankomende week is er bekervoetbal en zoals u weet zit TGG daar ook nog in.
In plaats van zondag spelen we op donderdag 17 november om 20:00, uit tegen Brabantia in Eindhoven. we hopen weer op vele TGG supporters.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 – LONGA 1 (3-0) 6 november 2016

TGG CASUALS brengen de selectie in extase.

Vandaag stond de topper TGG – LONGA op het programma.
Zoals u hebt gezien en gehoord was er een geslaagde sfeer actie van TGG Casuals.
We begonnen weer met een sterke opstelling aan de wedstrijd met op het doel Coentje Burg van links naar rechts Steven van Schijndel Henri Den Teuling,  Brian van der Steen en Marciano Bouleij, op het middenveld Bas van Zeelst Kevin de Jong en Omar Kadouri en voorin Kay van den Boogaard spits Roy Netten en op rechts Dennis van de Luyt,
Het stond vanaf de eerste minuut weer goed bij TGG.de achterhoede zat er kort op en LONGA wist daar geen raad mee.
In de 7 min een splijtende pass van Roy op Dennis, Dennis blijft koel en schiet TGG al direct op 1-0.
In de 10e min komt Roy goed door als een speler Roy raakt, maar de scheidsrechter ziet daar een schwalbe in en geeft Roy geel.
LONGA probeerd vervolgens veel ballen te geven op hun links buiten, die in de zaal bij FC Eindhoven speelt en bij oranje in de zaal, maar Marciano had hem heel de wedstrijd in de tang.
Het enige smetje was dat ook Marciano een keer geel kreeg, door de slimme vallende speler van LONGA.

12e min wederom een mooie aanval over rechts waar de pijlsnelle Dennis de bal perfect op bas geeft, bas schiet op goal maar de keeper vanLONGA red.
Uiteindelijk is het in de 25e minuut las er een vrijentrap komt, een meter of 10 voor middenlij.
Brian neemt hem en ziet Kay gaan, hij geeft een diepe bal op Kay, Kevin zet een blok en Kay loopt zo door op de keeper.
Ook hij schiet de bal mooi en beheerst in de hoek 2-0 voor TGG, TGG CASUALS in extase en wederom een heerlijke voorsprong voor TGG.
Daarna volgen af en toe wat spelden prikjes van LONGA, maar Coentje zette zijn verdediging goed neer zodat TGG nauwelijks nog in gevaar kwam.
TGG kreeg nog wat corners maar hieruit kwamen geen goals of uitgesproken kansen helaas.
In de 42e min wordt Omar aan de zijkant van de zestien onderuit gehaald, vrijetrap voor TGG en Roy gaat hem deze keer nemen.
Een speler van LONGA weet deze voorzet nog in de zestien tot corner te verwerken, maar ook uit die corner komt geen doelpunt.
Zo gingen we rusten met een 2-0 voorsprong en een mooie eerste helft achter de rug.
In de 2e helft probeert LONGA direct met offensief spel iets te forceren, maar TGG staat goed hun mannetje en komt eigenlijk niet echt meer in gevaar.
TGG neemt het heft, zelfs weer in eigen hand en daardoor komt er in de 61e min zelfs nog een mooie aanval, via onze turbo man Dennis.
Hij gaat met hoge snelheid naar voren en passeert op mooie wijze twee spelers van LONGA en legt de bal zo voor de voeten van bas, die vrij voor het doel binnen kan schieten, het is 3-0 en daarmee is tevens het verzet van LONGA gebroken.
In de 64e min probeerd LONGA nog wel wat en ze krijgen nog een vrijentrap op de 16 meter, maar de speler van LONGA schiet hoog over.
Het is dan in de 68e min wanneer een weergaloze uitrap van Coentje bij Dennis terecht komt en onze turbo man weet de verdediging weer op te schrikken waardoor ze wederom een corner moeten weggeven, uit deze corner komt helaas niets.
Uiteindelijk in de 70 min dan weer een mooie bal van Kevin op Dennis  maar helaas schiet Dennis nu net langs de paal af en dus blijft de stand 3-0.
TGG gaat daarna achterover leunen en LONGA kan weinig gevaar stichten.
De licht geblesseerde Henri wordt gewisseld voor Karim, en dat betekend dat Roy weer laatste man gaat spelen.
Tevens wordt in de 76e min Bas gewisseld, onze strijder wordt vervangen door Ricardo Kazanci  en ook Ricardo staat zijn mannetje.
Longa krijgt in deze fase nog wat kansjes zoals in de 79e min wanneer ze een vrijentrap krijgen op zestien meter van het doel, maar hun nummer 12 schiet hoog over.
TGG laat LONGA uitrazen en bij een makkelijk veroverde bal net voor de middenlijn sprint Dennis over 40 meter recht op doel af hij paste daarna mooi op de meegelopen Karim, die hem weer mooi door past op Kay, helaas blokt de speler van LONGA deze poging.
Zo loopt het naar het einde van de wedstrijd, er wordt dan nog gewisseld, Jeffrey komt er dan nog in voor Kay.
De goed leidende scheidsrechter fluit kort daarna af en de supporters van TGG bouwde na afloop nog een welverdiend feestje, want alle bovenste clubs hadden punt verlies geleden
Volgende week spelen we uit bij CHC, ook uit Den Bosch, we hopen op wederom veel TGG publiek.
Namens de begeleiding en het bestuur bedanken wij tot slot TGG CASUALS voor deze fantastische sfeeractie deze middag.

Op naar volgende week.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag Haarsteeg 1 – TGG 1 (1-3) 30 oktober 2016

Roy Netten van grote waarde voor TGG 

TGG begon vandaag met de volgende opstelling in het doel Coentje Burg, achterin van links naar rechts Steven van Schijndel Brian van der Steen Henri Den Teuling Marciano Bouleij, op het midden Bas van Zeelst Kevin de Jong en Omar Kadouri en voorin Kay van den Boogaard, Roy Netten (die vandaag in plaats van laatste man spits stond i.v.m. blessure Karim en Nicky) en op rechts stond Dennis van de Luyt.
We begonnen de eerste 5 minuten niet best veel te slap en na die eerste 5 minuten heb ik nog niet veel ploegen gezien, die zo goed speelden tot de rust, als TGG vandaag deed.
TGG domineerde 40 min lang met mooi combinatie voetbal wat van achteruit begon via de sterk mee voetballende Coentje die zijn medespelers makkelijk vond, ook het middenveld speelde behendig de bal rond. Haarsteeg wist daar geen raad mee en in de 8 min gaat dan Marciano op snelheid naar voren en paste de bal goed op onze vuurpijl Dennis die strak voor geeft. De verdediger kan ternauwernood corner trappen, maar helaas komt uit die corner geen mogelijkheid tot scoren.
Daarna wederom vele mooie aanvallen gezien, maar helaas in de afronding was TGG nog niet trefzeker.
In de 15e min weer een mooie aanval waar Roy de bal op Dennis past, Dennis haalt vervolgens uit maar helaas haalt de speler van Haarsteeg de bal van de lijn.
TGG blijft goed spelen en in de 25 minuut jaagt TGG de verdediging van Haarsteeg af, spelers van Haarsteeg weten hier geen raad mee en spelen zo de bal bij Kay in zijn voeten, die vervolgens snel op Roy past ,Roy wist daar wel raad mee en schiet in de uiterste hoek de 0-1 tegen de touwen.
TGG bleef goed spelen en het middenveld van TGG was iedere keer baas in de wedstrijd maar ook achterin stond het heel goed bij TGG.
In de 31e minuut was het daarom wederom raak, een diepe bal op Dennis wordt bijna onderschept door de keeper maar Dennis jaagt goed door en de keeper laat los. Good-Old Roy profiteerde hier van en schuift heel beheerst de 0-2 binnen.
De vele meegereisde supporters van TGG stonden op de banken.
Ook Haarsteeg werd nog een keer heel gevaarlijk, in de 35e min gaat een speler van Haarsteeg alleen op Coentje af, maar Coentje is scherp en pakte de bal goed.
Kort daarna nog een kans voor Haarsteeg door even onoplettendheid bij TGG, maar gelukkig schiet de spits hoog over.
Daarna gaat TGG weer voortvarend, een hele goede voorzet van Kay komt bij Roy maar hij komt net een teenlengte tekort voor zijn derde van vandaag.
Vlak voor rust direct weer een mooie aanval, Bas past op Roy, Roy haalt uit, maar een speler van Haarsteeg kon net op tijd de bal nog blokken.
Uit de corner die daarop volgt, stapt Kay over en Kevin haalt deze keer vol uit, maar wederom een speler van Haarsteeg die de bal van de lijn haalt.
Uiteindelijk fluit de zeer jonge en goede scheidsrechter voor de Rust
In de eerste 45 minuten hebben we een zeer goede TGG gezien we hadden met de rust zeker al met 0-4 voor moeten staan.
De tweede helft is dan amper aan de gang of Dennis geeft twee Haarsteeg spelers een Pana, maar de derde man schiet de bal corner.
Uit de corner van Kay werkte Haarsteeg de bal weg.
TGG blijft aandringen en Haarsteeg is sporadisch bij het doel van TGG.
Als ze er al waren was Brian er als de kippen bij, maar ook Steven en Marciano kwamen geregeld goed op. Tevens  had Henri de spits goed in de tang.
In de 57 min neemt Kevin dan een afgeslagen bal, ineens op zijn slof, maar de bal gaat rakelings langs de paal van Haarsteeg.
Haarsteeg krijgt nu ook enkele kansen.
Het is in de 62e min als Haarsteeg een vrijentrap krijgt, de bal wordt goed ingedraaid, de spits kopt ook goed op doel, maar Coentje red uitstekend.
Twee minuten later TGG weer, een goede voorzet van Kay op Roy, die met zijn hoofd verlengt op Bas en hij schiet net langs de paal af naast.
Een minuut later alweer Haarsteeg met een voorzet vanaf rechts, over de verdediging van TGG bij de tweede paal kopt de speler van Haarsteeg gelukkig op de paal.
Heel kort daarna krijgt Haarsteeg nog een vrijentrap op 18 meter van het doel van TGG, maar die bal wordt hoog over geschoten.
TGG neemt dan het heft weer in handen en in de 68e min past Roy op Dennis en Dennis geeft hard voor, maar de bal wordt geblokt door Haarsteeg.
Maar… Bas was er als de kippen bij om de 0-3 binnen te schieten.
TGG blijft voetballen en daarom wederom een mooie kans voor TGG in de 72e min.
Dennis veroverd de bal en gaat op de keeper af, schiet, maar de keeper red.
In de 76e min gaat Roy eruit en krijgt een publiekswissel, Ronald Possemis komt voor hem in de plaats.
Binnen die min schiet Haarsteeg van afstand nog uit het niets de bal hoog in de hoek 1-3 . TGG Blijft gelukkig lekker voetballen en geen vuiltje aan de lucht, Ricardo Kazanci komt er dan nog in voor de hardwerkende Bas.
TGG krijgt in de laatste 10 minuten nog zeker 5 opgelegde kansen om te scoren.
Zo speelde Kay op Ronald, die vrij voor de keeper in zijn handen schiet.
Daarna past Ricardo op Kevin, die de bal wederom direct weer op Ronald speelt die vervolgens vrij voor de keeper helaas weer in zijn handen schiet.
In de 85 min komt Catisio er nog in voor de hardwerkende Dennis.
Kort daarna krijgt Kay dan een opgelegde kans, als ook hij alleen op de keeper faalt en de bal zacht en zowat in de handen van de keeper schiet.
In de 86e min word Kay dan nog neergehaald binnen de 16 meter en dus penalty voor TGG. Kay gaat hem zelf nemen, hij schiet in de linker hoek maar niet hard zodat wederom de keeper van Haarsteeg de bal pakt.
Je gelooft het of niet maar in de 88e min wederom Ronald alleen voor de keeper maar nu schiet hij de bal hoog over, wat een kansen in 5 min tijd.
In blessure tijd gaat Kay het nog een keer proberen, hij passeert twee man maar jast de bal hoog over, het had dus zomaar 3-9 kunnen zijn.
Ondanks die kansen zijn we als supporters super trots op dit TGG. volgende week de topper tussen TGG en koploper en tevens de kampioen van de eerste periode LONGA 1.
TGG hoopt wederom op veel supporters

Door: Marco Bouleij

 • Verslag BEKERWEDSTRIJD: TGG 1 – Wilhelmina 1 (2-0) 23 oktober

TGG bekert simpel door.

Vandaag kregen er een aantal basis spelers. De normaal reserve spelers, kunnen ook makkelijk basis spelers zijn en daarvan verschenen er vandaag 3 aan de aftrap.
Vandaag begonnen we wel weer met onze meevoetballende Coentje Burg in het doel, achterin van linkse naar rechts Steven van Schijndel Roy Netten Henri Den Teuling en Catisio Nascimento, op het Midden munne maat Bas van Zeelst, Kevin de Jong en onze Ricardo Kazanci, voorin Karim El Bakouri, Ronald Possemis en Dennis van deLuijt.
Ook ik als reporter, wil graag vermelden dat bij Wilhelmina, 2 oud pupillen van mij speelden, te weten; Leroy Werts en Jordey van Ham, ook doelman Johnny Henssels oud OSC, speelde bij Wilhelmina.
Jongens alvast succes verder in de competitie.
Nu de wedstrijd; beide teams begonnen de wedstrijd slap, er gebeurden vrij weinig. Wellicht kwam het door het lekkere warme weer. Tevens waren er vandaag ook een stuk minder aantal toeschouwers, ik verwacht i.v.m. Feyenoord-ajax. TGG was deze pot, de eerste helft wel de betere, maar in de eind fase kon Wilhelmina makkelijk verdedigen. Wilhelmina ging ook niet echt op de aanval spelen, ze bleven met vrij veel spelers achterin staan, zodat Coentje vandaag weinig te doen had en als hij wat deed dan was het wel meevoetballen van achteruit.
Ik genoot wel van een paar mooie cross ballen van Henri die op de stropdas van Steven of Dennis kwamen.
Ook Roy netten bleef vrij eenvoudig op de been tegen een ietwat forse spits van Wilhelmina.
In de 35e min wel een mooie aanval, over een paar schijven belande de bal bij Kevin de Jong die via een mooie voet beweging de bal over de verdediger bij Roy terecht laat komen, die haalt uit, maar helaas werd dit geblokt door de verdediger van Wilhelmina.
Daarna nog wel wat kansjes voor TGG, maar doelman Johny Henssels stond steeds goed op zijn positie.
Zo gingen we de rust in, TGG had wel het middenveld simpel in handen met Ricardo en Bas als afpakkers en Kevin als aangever.
De toeschouwers wilden in de tweede helft wel meer zien en ook goals waren zeer welkom.
De tweede helft was amper 5 minuten oud toen trainer Marc Van Delft 3 wissels toepasten Karim Catisio en Ricardo werden vervangen voor Kay van den Boogaard Marciano Bouleij en Omar Kadouri.
Het duurde maar 1 min en onze Dungense Kay, kapt de bal van buiten naar binnen en krult de bal in de uiterste hoek en zo de 1-0 tegen de touwen, de verbaasde John kon weinig doen want er stonden twee spelers voor hem en hij verwachtte dat ze de bal zouden weg kopen.
TGG bleef wel de betere maar speelden wel een stuk minder als normaal in de competitie.
Wilhelmina kon weinig gevaar stichten en miste echt Marijn Kuypers die normaal wel de passes kan geven, maar helaas door privé omstandigheden en wat last van ze lies niet kon spelen, sterkte jongen.
In de 71 min kreeg TGG een vrijentrap die genomen werd door Bas die mooi bij onze pijlsnelle Dennis terecht kwam, die nu mooi afgaf op Kevin de Jong die zijn oude ploeggenoot op mooie wijze passeerde en de bal in de uiterste hoek krulde en zo de 2-0 maakte.
TGG vond het wel goed en Wilhelmina ook en zo liep de wedstrijd op het einde en won TGG met 2-0 en bekert door naar de 3 ronde.
Volgende week speelt TGG uit tegen Haarsteeg, de selectie hoopt op wederom veel supporters zodat TGG de 3 punten mee naar Den Bosch kan nemen.
Tot slot wil ik namens de supporters en de selectie Dennis en zijn moeder Louise Talapessy heel veel sterkte en kracht wensen de komende tijd.

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 – Real Lunet 1 (1-1) 16 oktober 2016

TGG EN REAL LUNET DELEN DE PUNTEN.

TGG- Real Lunet uitslag 1-1 bracht veel toeschouwers naar Sportpark De Donken

Vandaag stonden twee voetballende ploegen tegen over elkaar.
TGG begon met Coentje Burg in het doel van links naar rechts Steven van Schijndel, Roy Netten, Brian van der Steen en Marciano Bouleij, op het midden Bas van Zeelst, Kevin de Jong en Omar Kadouri en voorin Kay van den Boogaard, Karim El Barkaouie en Dennis van de Luijt. De wedstrijd ging gelijk op, maar na 5 minuten wordt er toch al gescoord door Real (Richard v Rijn), grensrechter Ton Leijten vlagde echter voor buitenspel.
In de 8e minuut dan wordt Karim onderuit gehaald, de scheidsrechter geeft een penalty. Roy gaat de penalty deze keer nemen en schiet hard in de linker hoek, de keeper duikt na rechts, maar de bal gaat hard op de paal en het blijft 0-0.
In de 13 minuut wederom een mooie aanvallen van TGG over diverse schijven, maar helaas kwam daar geen doelpunt uit.
Ook Real was gevaarlijk uit een paar corners maar Coentje pakte keer op keer de ballen uit de lucht of stompte ze weg.
Ook TGG kreeg een corner, Kay neemt de corner, een goede overstap van Kevin en Omar haalt uit, maar helaas werkt een speler van Real deze bal weg uit de zestien.
Daarna ging Real weer vol op de aanval spelen en in de 20ste min komt Richard Van Rijn voor Roy en kegelt de bal hard onderkant lat, in dit duel zag de scheidsrechter een duw van Roy en legt daarom de bal op de stip.
Daaruit krijgt Steven zijn 2e gele kaart, omdat hij commentaar geeft op deze beslissing en dus Rood.
De penalty wordt genomen Door Justin, Justin gaat achter de bal staan en schiet hard in, Coentje duikt met een katachtige redding de bal uit de hoek, waardoor het nog steeds 0-0 blijft.
Met 10 man moet TGG 70 minuten lang stand houden en door het wegvallen van Steven, wisselt Marc van Delft dan Karim voor Henri zodat Henri den Teuling op links de plek van Steven kan innemen.
Ondanks een man minder was het in de 29ste minuut toch Marciano die goed doorgaat over de rechterkant en zo Dennis op snelheid weg stuurt, waarop de grensrechter vlagt voor buitenspel helaas, maar dus geen kans.
Niet veel later in de 31ste minuut speelt Omar dan met de punt van zijn schoen de bal diep, onze pijlsnelle Dennis schiet de bal dan keihard op de binnenkant van de paal en dus helaas wederom geen doelpunt, waar makkelijk ook al de 2-2 op het bord had kunnen staan.
Real was dus gewaarschuwd nu TGG met de snelle aanvallers gevaarlijk bleef.
Real krijgt nog 3 corners in de 35 minuut maar daar kwam gelukkig weinig uit.

In de 39 minuut krijgt TGG een vrijentrap net over de middenlijn, Bas gaat de vrije trap nemen en hij schiet de bal perfect op het hoofd van Kevin die de bal over de keeper net onder de lat in kopt. Met 10 man komt TGG zo op 1-0.
En met een 1-0 voorsprong kunnen we tevreden de rust in.

In de tweede helft zie je dat Glenn Simon zijn manschappen had toegesproken om veel druk te zetten op TGG wat ook gebeurde.
Het was Gino die met een mooi schot op doel Coen probeerde te verrassen, maar Coen wist niet van wijken.
Ook daarna kreeg Real nog 3 mogelijkheden via 3 vrijetrappen vanaf de zestienmeter, maar de ballen pakte of coentje goed of werden net naast geschoten door Galit.
TGG bleef compact spelen om de punten in huis te houden met 10 man.
Het was in de 62 minuut wanneer Richard van Rijn de bal krijgt en hij schiet net naast het doel van Coen.
In de 65ste minuut komt de moegestreden Bas naar de kant en voor hem komt Ricardo Kazanci, die na veel blessure leed weer kan spelen.
Ook TGG blijft in deze fase gevaarlijk via de pijlsnelle Dennis.
Dennis kreeg in de 68ste minuut nog een bal van Kay en op snelheid komt hij voor het doel van Real, maar helaas schiet hij net naast.
De wedstrijd hobbeld inmiddels naar de laatste 10 minuten en in de 82 minuut wordt er een voorzet gegeven op Richard van Rijn van Real, ook Kay springt mee in de lucht, maar de slimme Richard voelt een duw en gaat tegen de grond. De scheidsrechter geeft voor de 3e maal een penalty.
Good Old richard gaat er zelf achter staan en schiet de bal beheerst in de uiterste hoek, 1-1.
Ver in de blessuretijd wordt Kay nog neergehaald op hoek van de zestien, de vrije trap wordt genomen door de ingevallen Ronald Possemis, maar Ronald schiet de bal rakelings langs de tweede paal en blijft dus 1-1.
Het is een uitslag waar iedereen vrede mee heeft.
Volgende week speelt TGG thuis voor de beker tegen Wilhelmina, zouden de mannen van Marc Van Delft de volgende ronde halen……

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag ODC 1 – TGG 1 (2-1) 9 oktober 2016

Hard werken, maar geen beloning…

Vandaag begonnen we met de volgende 11 in de basis; Coentje Burg, Steven v Schijndel, Roy Netten, Brian vd Steen Marciano Bouleij, Bas van Zeelst Kevin de Jong, Omar Kadouri, Kay vd Boogaart Karim El Barkaoui en Dennis vd Luyt. Op de bank Ronald Posemis, Henri den Teuling Nicky hendriks Catisio Nascimento en Riccardo Kaszinski.
De eerste 10 minuten begon ODC snel te jagen op TGG, TGG wachtte die stormaanval rustig af waarna TGG zelf het spelletje probeerde te gaan maken.
Ze speelde het balletje goed rond, waar ODC vaker de lange bal hanteerde en gokte op onder andere de verre inworp voor het doel.
In de 18e minuut een corner voor TGG die Kay goed voor geeft en een mooi overgestapt door Kevin maar helaas trapte Karim over de bal heen.
Daarna kreeg ODC een corner en met hun lange mensen brengt dat veel gevaar, maar de speler van ODC kopt de bal gelukkig net over het doel van Coentje Burg.
Uiteindelijk in de 23 minuut komt dan wederom de lange bal en een scherpe voorzet van ODC, maar hun speler mist finaal de bal die voor het inkoppen leek.
Het is dan in de 29 minuut wanneer een mooi schot van Karim wordt gepareerd door de keeper, in de rebound schiet TGG nog op doel maar een speler van ODC maakt een slaande beweging naar de bal, en dus.. een penalty!
De harde kern van TGG springt op.
Karim gaat achter de bal staan en schiet hard in de linkse hoek, hard maar helaas op de paal en dus blijft de nul op het bord.
Het was anders een terechte voorsprong geweest, want TGG had ODC continue onder druk staan in deze periode.
Twee minuten later krijgt TGG wederom een vrijentrap omdat Kay net buiten de 16 wordt vastgehouden.
Bas neemt de vrijentrap maar de keeper van ODC pakt de bal gemakkelijk uit de lucht.
TGG kreeg daarna nog 3 corner ’s maar daar kwam helaas niks uit.
De eerste helft leek op een 0-0 te blijven steken, totdat Karim het ineens op zijn heupen kreeg.
Hij kwam vanaf links rap naar binnen en passeerde zo 3 man en door de sublieme steekbal kan Dennis zo, vrij op het doel af gaan.
Dennis aarzelt niet schiet de bal in de uiterste linker hoek binnen,… Yes Yes het TGG publiek sprong op alsof ze de Europacup 1 binnen hadden gehaald.
De verdiende 0-1 was een feit, niet veel later floot de scheidsrechter af voor de rust.

Na de rust begon ODC sterk en jaagde op de gelijkmaker, maar de TGG verdediging was scherp en ook veel ballen van ODC brachten weinig tot geen rendement. uiteindelijk kreeg TGG nog een paar corners maar ook hier weinig rendement.

Het was helaas in de 52 minuut door onoplettendheid van ons middenveld, ons centrale duo, dat een speler van ODC de bal met een steekpas middendoor zo in de voeten van de spits speelt en ODC loopt vrij op het doel af en schuift de bal langs Coentje binnen, 1-1.
Maar nog geen 3 minuten later geeft TGG alweer antwoord, wederom geeft karim de bal goed op Dennis, maar ditmaal schiet Dennis naast.
Kort daarna ODC weer met een kans, de lange bal op de spits en hij legt goed af op zijn mede speler, maar die schiet gelukkig voor TGG over.

In de 63 minuut wordt de moe gestreden Omar gewisseld voor Henri waarop Brian doorgeschoven wordt naar het middenveld. Een minuut later wanneer het nog niet goed staat profiteert ODC bijna met een schot van een meter of 20.
Deze werd stijlvol gepakt door Coen.
TGG pakt het weer op met wederom goed positie spel van TGG kant.

70ste minuut, weer een corner voor TGG, die nu maar ternauwernood weg gewerkt wordt door ODC, daaruit raakt in de rebound Steven nog geblesseerd en moet voor behandeling naar de kant.
Tegen 10 TGG-ers op dat moment, gaat ODC naar voren en schiet een speler van ODC nog op de lat.
Gelukkig kon TGG daarna wisselen, Catisio kwam er in voor de goed spelende Steven.
Trainer Marc van delft ging in de 80 minuut zelfs nog een laatste wissel toepassen waardoor de goed spelende Karim werd vervangen voor Ronald Posemis.

Iedereen van TGG heeft zeker allemaal een ruime voldoende gehaald vandaagen daarom is het zo sneu dat i.v.m. praten Brian geel kreeg waar in de laatste minuut nog een vrijentrap tegen uit voort komt.
De vrijentrap die genomen wordt, kopt de spits van ODC op de binnenkant van de paal en zo recht in de handen van de duikende Coentje.
De scheidsrechter staat dan op de hoek van de 16 meter en beslist dat de bal de lijn heeft gepasseerd, waar niemand op zeker durfde te zeggen of dat het een doelpunt was.
Iedereen was mede daardoor zeer teleurgesteld ook i.v.m. het minimale 1 punt in het vooruitzicht, wat  er overigens ook zeker zomaar 3 hadden kunnen zijn.
Teleurgesteld kregen de hard werkende spelers de deksel op de neus, want kort na de goal, floot de scheidsrechter af.
Helaas, voor ons, maar wat een mooie voetbaldag, een waar twee clubs een mooie pot voetbal lieten zien en van beide kanten sterk spel.
Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen thuis tegen Real Lunet die verassend verloor met 1-7 van laagvlieger Haarsteeg.
Alle supporters zijn in ieder geval trots op de spelers en technische staf.. .Marc Van Delft Stefan Zijlemans Gerard Burg Jan Spierings Frans Sluijter

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 – SVSSS 1 (3-2) 2 oktober 2016

Bas van Zeelst schiet TGG naar koppositie

Vandaag begonnen we met in doel Coentje Burg en van linkse naar rechts Steven van Schijndel Roy Netten Marciano Bouleij en Catisio Nascimento, middenveld; Bas van Zeelst Kevin de Jong Brian vd steen, Kay van den Boogaard, Dennis van de Luyt en tot slot spits Karim El Barkaoui. Marciano stond vandaag centraal achterin met Roy omdat de inmiddels vaste kracht Henri den Teuling een weekend weg was, maar Marciano vulde die positie zoals verwacht, meer dan goed in.

TGG begon goed aan de wedstrijd en nam al snel het initiatief.
SVSSS  leunde achter over en gokte op een counter en op een standaard situatie om van te kunnen profiteren, maar de eerste echt goede kans was voor TGG.
In de 11e minuut stuurt Brian, Dennis weg en hij trekt de bal laag voor op Kevin de Jong, die de bal uiteindelijk maar net naast schiet.
Niet veel later in de 13e minuut wederom een kans voor  TGG, uit een toegekende vrije-trap neemt Kay plaats achter de bal en de keeper kan uiteindelijk maar ternauwernood redding bieden met zijn voet.
TGG blijft daarna druk zetten, waar SVSSS maar sporadisch bij het doel van TGG te vinden is. In de 33 minuut wederom weer een goede aanval van TGG, via de rechterkant kwam de pijl snelle Dennis voorbij zijn tegenstander en legt mooi af op Bas, die de bal keurig afrond en de 1-0 op het scorebord zet.
SVSSS ging daarna wat meer naar voren en kreeg 3 minuten later een vrije-trap aan de rechter kant van het veld. De bal wordt met links ingedraaid en via een voet en een stuit verrast hij Coentje in de korte hoek, 1-1.
Welgeteld maar 3x op de helft van TGG geweest, maar wel de 1-1 op het scorebord.

Achterin stond het heel goed, Roy en Marciano stonden hun mannetje wel en steven kwam veel op, aan de linker kant waar veel gevaar vandaan kwam.
Het was in de 38 minuut dat TGG wederom een corner kreeg, de bal belande uiteindelijk voor de voeten van Karim, die de bal op goal schoot, maar deze werd door een verdediger van SVSSS nog net van de lijn gehaald.
De afgeslagen bal belanden uiteindelijk ver buiten de 16 meter voor de voeten van Dennis van de Luyt, die vervolgens verwoestend uithaalde en mede door het natte veld viel de bal in de uiterste hoek binnen… YES de 2-1, de 200 TGG supporters veerde wederom op, de verdiende 2-1 was een feit.
Toch werd het vlak voor rust nog spannend omdat nu ook SVSSS een vrije-trap kreeg,wederom een indraaiende vrije-trap, maar deze werd door een speler van SVSSS gelukkig net naast het doel van Coentje gekopt.
Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor rust.

De tweede helft was amper 1 minuut oud toen Dennis vrij voor de keeper kon scoren,maar zijn Schot ging hoog over.
Twee minuten later kreeg SVSSS een goede kans maar ook zij schoten ruim over.
Het was ook gelijk een waarschuwing dat ook zij nog meededen voor de overwinning.
TGG nam daarna gelukkig weer het initiatief.
Deze keer ging Roy mee naar voren en maakte via een mooie een twee met Kay een actie tot aan de achterlijn,Roy trok de bal voor, maar Bas en Dennis kwamen beide net een teen lengte te kort om de 3-1 te maken.
Daarna krijgt SVSSS in de 65 minuut een corner.
Tot dan toe is SVSSS alleen in standaard situaties gevaarlijk en nu dus ook.
De corner wordt genomen en valt voor een speler van SVSS, hij haalt uit maar Coentje red ,de rebound wordt wederom ingebracht en wederom verricht Coen een redding, maar scheidsrechter beslist dat hij achter de lijn is geweest 2-2.
Achteraf, blijkt nu, een terechte beslissing aldus de eerlijke Coen Burg.

TGG kreeg daarna nog enkele corners en het werd ook wat grimmiger, want zowel TGG als SVSSS wilde koploper blijven.
Het duurde echter tot de 90 minuut tot de beslissing zou vallen, via een mooie aanval over vele schijven,een pas van Kevin op Steven, Steven op Brian en Brian gooit de bal voor het doel en wederom op de vrijstaande man of the match Bas van Zeelst, die niet nadenkt en de 3-2 tegen de touwen schiet …….DE HELE TGG AANHANG VEERDE OP, DE PARAPLU’S DE LUCHT IN en DE VERDIENDE 3-2 was daar.

Niet veel later floot de scheidsrechter af.
TGG is nu “alleen”  koploper en volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen ODC uit Boxtel, TGG hoopt wederom op veel publiek…

Door: Marco Bouleij

 

 • Verslag TGG 1 -RKJVV 1 (2-2) 25 september 2016

Een gelijkopgaande wedstrijd met aan beide kanten veel kansen
TGG kwam helaas 0-1 achter maar kreeg met Bas van Zeelst en Dennis vd Luyt nog mooie kansen op de gelijkmaker, deze gingen er helaas niet in.
Vlak voor rust was het toch nog raak, Nicky Hendriks tekende voor de 1-1 . Een mooie opsteker voor Nicky, hij was de enige wijziging in de basis 11 van vorige week.
Ook de tweede helft bleek voornamelijk hetzelfde beeld, met aardige kansen over en weer, RKJVV raakte zelfs nog een paar keer de paal en de lat, waar TGG dat in de eerste helft al deed via Dennis vd Luyt.
Het was daarom pas in de 73 minuut toen via een vrije trap en het het hoofd van Karim de bal voor bas belande en hij kopte de 2-1 binnen.
Vlak daarna volgende een mooie aanval, die Kevin de Jong nog binnen schoot,maar de grensrechter vlagde (onterecht) voor buitenspel en dus geen 3-1.
Vlak voor tijd krijgt dan de volledig vrijgelaten buitenspeler van RKJVV de bal zo in zijn voeten geschoven en schuift dan ook gemakkelijk de 2-2 binnen.
De vandaag uitstekend keepende Coentje Burg kon die bal helaas niet stoppen, maar heeft vandaag ook een paar zeer goede schoten uitstekend gepareerd.
Desondanks denk ik dat het een terechte uitslag was.

Op naar volgende week; thuis tegen de mede koploper svSSS uit Udenhout, die vandaag verrassend met 3-0 van Real Lunet won.

Jammermaar helaas, we hadden vandaag al alleen aan kop kunnen staan, maar kunnen dat nu volgende week bij winst realiseren.

Door: Marco Bouleij