7 april 2018. FC Eindhoven – Special Team TGG Den Bosch G1.

Eindelijk weer voetballen. We waren bijna compleet en hadden een nieuwe speler bij ons Rajco en waren mooi en ruim op tijd dus konden we meteen gaan omkleden en warm lopen. Voor de wedstrijd werd nog eens terug gekeken naar de wedstrijd tegen OVC-26 de kwart finale voor de beker, die we helaas hebben verloren.

iedereen aangesproken en verteld dat we niet op die manier moeten voetballen. Als we mee willen doen met de bovenste en als we roepen dat we de beste zijn moeten we er ook iets voor doen. Namelijk hard werken voor en met elkaar!
Niet lopen wandelen in het veld, maar werken voor elkaar, voetballen en niet al dat gemopper onder elkaar als er iets fout gaat. Na de beloftes van alle spelers om weer te voetballen zoals vorig seizoen en meer voor elkaar over te hebben zijn we aan de wedstrijd begonnen.

Gelukkig was het bij de aftrap al te zien dat het gesprek geholpen heeft. De jongens liepen hard en hadden veel de bal. De combinaties waren nog niet strak en zeker, maar je kon zien dat de werklust er weer was voor elkaar. Deze aanpak resulteerde dan ook in een 0-4 tijdens de rust. Robert was als vanouds weer trefzeker. Ook dit hadden we lang niet van hem gezien.

Tijdens de thee nog weer even aangehaald waarom het nu wel ging. Als we op deze manier blijven en willen voetballen dan komen we nog ergens. Na de rust werd de draad weer opgepakt. Natuurlijk heeft de tegenstander ook hun zegje gedaan en werd de bal elke keer maar weer een flink eind uit of weg getrapt. Na een kwartier zoeken in de tweede helft hebben we het doel weer gevonden. Stijn en Roberto hadden ook zin in een goaltje. Robert maakte het geheel in eigen stijl af en scoorde op een mooie manier van afstand in de kruising, bam het was 0-7.

Zo`n 3 minuten voor het einde wedstrijd werd er na mij geschreeuwd om Stijn te wisselen. Hij hield zijn handen op zijn borst in zijn hartstreek. Stijn gelijk er vanaf gehaald en gevraagd wat er was. Het bleek een ellenboogstoot te zijn en geen hartprobleem. Jammer genoeg en in de hectiek om een vervanger van Stijn erin te zetten profiteerde FC Eindhoven hiervan en werd er als nog door hun gescoord. Einduitslag 1-7.

Nog even uitgelegd dat ik in de hectiek met Stijn was vergeten om zijn plaats achterin te bemannen. Stijn was even belangrijker dan het voetbal. Jammer van de tegengoal, maar de winst was dubbel en dwars verdiend.

Groet Frank

Competitiewedstrijd Braakhuizen G1 – Special Team TGG Den Bosch G1.

We begonnen met enige zorgen aan de wedstrijd, we misten een paar spelers door blessures. Vanzelfsprekend waren er twee spelers van de G2 bereid om te helpen, waarvoor dank.

Braakhuizen begon ongeslagen aan de wedstrijd en was erop gebrand om TGG flink aan te pakken. Het zou heel belangrijk zijn om een goede scheidsrechter te hebben (van Braakhuizen) en de gemaakte afspraken met Frank nog eens goed in de oren te knopen. De afspraken waren simpel:
– wij zijn het beste team met de beste spelers;
– we gaan niet mee in het praten en maken van overtredingen (hebben wij niet nodig);
– we houden de nul;
– op tijd de bal naar elkaar overspelen zodat we blessures voorkomen.

De toch wel beladen wedstrijd werd aangevangen en TGG en Braakhuizen maakte er een hoogstaande wedstrijd van, scherp, maar sportief. Aanvallen over en weer met goed verdedigend werk aan beide zijde en wanneer nodig was onze keeper Neville paraat met fraaie reddingen en was hij te laat dan was er nog Rinie die de bal op miraculeuze wijze van de lijn haalde.

We hielden ons verder goed aan de gemaakte afspraken en de posities werden op tijd ingevuld, wat minder lukte was de bal tijdig over te spelen, daardoor ontstonden er toch verschillende (enkel)blessures in de duels, met name bij Kevin en Robert. Klasse dat jullie het bleven proberen, maar uiteindelijk moesten ze afhaken.

Dus improviseren, eerst Jeffrey achterin geplaatst maar die heeft als aanvaller de neiging naar voren te lopen en daar te blijven. Dus na enig overleg Steven in de achterhoede geplaatst om zo het driemanschap met Dominque en Rinie wat balans te geven. De heren vormde een goed blok en menige aanval werd afgeslagen.
Neville coachte op een positieve manier de verdedigers en de motor van het team Mike was niets te veel om mee te verdedigen en zorgde tevens voor de aanvallende impulsen met Roberto en Jay, laatstgenoemde werd tot twee keer toe in stelling gebracht maar wist niet te scoren. Toen Roberto in positie werd gebracht was het wel raak, met een fraaie schuiver kwamen we voor rust op de zeker verdiende 1-0 voorsprong.

In de rust even met elkaar van gedachten gewisseld en tot de conclusie gekomen dat we rustig zouden blijven en proberen de 2-0 te maken, wetende dat Braakhuizen scherper en mogelijk harder zou gaan voetballen. Ons rustig houden en van eigen kwaliteit uitgaan was de afspraak.

De tweede helft werd inderdaad feller van Braakhuizen, de scheidsrechter had er goed het oog in en wij lieten ons niet provoceren. Langzaam maar zeker werden wij steeds sterker en de 2-0 kon dan ook niet uitblijven.
Na weer een mooie aanval kon de vrijstaande Roberto de trekker overhalen en de 2-0 was een feit. Daarna hadden we nog een aantal mogelijkheden die helaas niet werden afgemaakt.
Braakhuizen deed er fysiek nog een schepje bovenop en dat resulteerde in een forse overtreding op Steven, die niet wist dat hij zo hoog door de lucht kon vliegen. De scheidsrechter kon maar 1 ding doen en dat was genoemde speler met rood van het veld sturen.

De laatste 10 minuten, met een aantal gekneusde spelers de wedstrijd professioneel uitgespeeld en met de verdiende punten, naar TGG teruggekeerd. Overigens gaf Braakhuizen na de wedstrijd ook toe, dat we 1 van de beste teams zijn die ze hadden tegen gehad. Een mooi compliment van de tegenstander. Het mooiste compliment kwam van de scheidsrechter: TGG heeft zich sportief gedragen en verdient gewonnen!

Heren onze complimenten voor jullie inzet. De komende maanden wordt er heel veel gespeeld: competitie, kwart- en halve finale KNVB-beker en niet te vergeten het 4 landentoernooi bij KV Mechelen in België , waar we Ajax Only Friends weer zullen tegenkomen, hebben we nog wat tegen goed te maken. Willen we ons kunnen meten dan zal het niveau verder ontwikkeld moeten worden, blijf trainen, dat is de basis van alles.

Jean nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, de zang was van minder kwaliteit dan het voetbal, maar we zijn voetballers en geen zangers, op Steven na dan.

Tevreden begeleiders en trainers,
Jean, Frank, Fred en Cor

Februari 2018. Special Team G2g van TGG Den Bosch in halve finale KNVB-beker!

Nog nooit vertoond, we schrijven historie: voor het eerst in de bijna 30-jarige geschiedenis van de Special Teams bij v.v.TGG heeft het 2de Special Team (C-niveau) zich geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker.

Special Team TGG Den Bosch2 – SVG2
De G2 speelde thuis en de spanning voor de wedstrijd was voelbaar. SVG Tilburg was vorig jaar finalist en wilde dit natuurlijk weer graag bereiken. We hadden afgesproken om vrij te voetballen met een echte opdracht: na het afsluiten van een aanval, direct weer terug in je eigen positie en iemand dekken. Al in de tweede minuut scoorde we uit een prachtige aanval. Dat beloofde wat. Toen zakte we plotseling wat weg en werd SVG sterker, maar door onze opdracht goed uit te voeren kregen ze geen grote kansen.

We wisten dat SVG tijdens de rust de opstelling zou aanpassen en we zijn hier goed mee omgegaan. Wederom in de 2 minuut, maar nu na rust, wisten we fraai de 2-0 te scoren.
Om de 1 of andere rede begonnen we daardoor paniekerig te voetballen en gaven de tegenstander de kans om sterker te worden. Na wat gepriegel achterin, kon ook onze geweldige keeper het schot niet pakken, stand 2-1. Gelukkig namen een paar spelers het voortouw en de rust in en vertrouwen in het team kwam terug. Toen we derde treffer keihard hoog in het net schoten was de wedstrijd gespeeld en speelde wij het professioneel uit.

Dames en heren PROFICIAT met het behalen van de halve finale in de KNVB-beker. Als we zo met elkaar spelen kunnen we nog menig team verassen. Dat maakt het voor ons alleen maar leuker!

Ook het 1ste Special Team van TGG Den Bosch maakt kans op halve finale KNVB-beker

Het 1e special team (B-niveau) staat in 1/8 finale tegen OVC-26 gepland. Helaas ging deze wedstrijd afgelopen zaterdag niet door vanwege het slechte veld in Tilburg. OVC-26 is jarenlang kampioen en meervoudig winnaar van het KNVB-bekertoernooi. En mooi uitdaging voor onze mannen. We weten dat we het kunnen, dus laat maar komen. We zijn er op gebrand om toch voor die grote verassing te zorgen!

Special Teams TGG sluiten het jaar goed af en beginnen positief aan 2018.

Het Den Bosch 833 zaaltoernooi is een vaste jaarafsluiter voor onze special teams van TGG Den Bosch. Elk jaar doen we ons best om de Wim Houdijk memorial trofee mee naar huis te nemen en deze keer waren we uitermate succesvol.
De G1 werd overtuigend winnaar van het toernooi door in de finale “angstgegner” TEC uit Tiel te verslaan. De G2 speelde zich niet onverdienstelijk naar een 5e plaats in het toernooi.

Na de jaarwisseling en de oliebollen speelde we op 6 januari 2018 in de zalen in Veldhoven het hoog genoteerde Champions League Brabant Cup toernooi. Deze werd in twee klasse gespeeld, zodat we met beide teams aan de slag konden.
Het was wederom een fantastische dag. Het Special Team 1 nam de titel in de B-klasse (hoogste) mee naar huis zonder een tegen doelpunt en het 2e special team van TGG wist alle voorronde wedstrijden te winnen, doch in de ter plaatse bedachte kruisfinales was het kaarsje op en verloren we met penaltyschieten.. Ook Frans Kleyzen, die vermoedelijk als schout van FC Den Bosch aanwezig was, zag het hoge niveau van TGG.
KNVB Beker.
Op 27 januari spelen beide teams op B en C –niveau de 5e ronde (8ste finale) van de KNVB beker. Dat is alvast een resultaat dat we nog nooit eerder in het 30-jarig bestaan van de Special Teams hebben behaald. Dus schouders eronder en weer positief met elkaar knallen.

Om toch nog even kritisch af te sluiten, in de winter is de training even belangrijk!
Dames en heren denk daaraan. Veel succes in de competitie en bekerstrijd.

 

Verslagen Special Teams TGG Den Bosch

G1 en G2 in kwartfinales van KNVB-beker!
Op zaterdag 16 december werd de 4e ronde van de KNVB-beker gehouden. De special Teams van TGG zijn nog nooit zover gekomen. De G1 zou tegen Best Vooruit spelen. Deze wedstrijd werd technisch afgedaan en werd een overwinning van 3-1 voor TGG.
In de kwartfinale spelen we tegen

De G2 moesten naar Oranje-Wit in Dordrecht. Toen we daar met zijn allen aankwamen, dacht de tegenstander, ongeslagen als ze waren, dat team met dames pakken we wel. Nou dat was een kleine misvatting. Er werd voor elke vierkante cm geknokt en we bluften ze in de eerste helft goed af 0-2 voor TGG.
Na rust werden ze naar verwachting feller en dat betekende dat we moesten opletten, een klein foutje achterin en de stand werd 1-2. Juist toen Oranje-Wit dacht door te drukken namen we het heft weer in handen en scoorde we zeer fraai de 1-3. Dit gaf de spelers weer de nodige rust en werd de wedstrijd door ons tactisch uitgespeeld. Sommige tegenstanders dachten hier ander over en wilde de scheidsrechter beïnvloeden, maar de scheidsrechter had er goed het oog in en bleef op een sportieve manier fluiten.
De complimenten aan allen, op naar de kwartfinale die we in het nieuwe jaar tegen SVG gaan spelen.

Het volgende zaaltoernooi dat we spelen is op 6 januari 2018 in Veldhoven.
Prettige feestdagen allemaal.

Begeleiders en trainers Special teams TGG Den Bosch
Frank van der Horst
Jean Rademakers
Fred Beks
Cor Houdijk